Μόνο με κάρτα οι αγορές από 300 euro και πάνω

Νέο νομοσχέδιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το υπουργείο θέλει να σταματήσουν οι αγορές με μετρητά που θα αφορούν συναλλαγές άνω των 300 ευρώ και να γίνονται μόνο με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. 

Την ίδια ώρα θα δημεύονται περιουσίες και καταθέσεις. 
Μέχρι το τέλος Μαΐου το νομοσχέδιο το οποίο θα ανατρέπει τα πάντα στους ελέγχους, στις ποινές και κυρίως στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί προκειμένου να σταματήσουν οι απειλές από τους δανειστές σε κάθε αξιολόγηση για νέα μέτρα. 

Η φοροδιαφυγή που προσεγγίζει το 12% του ΑΕΠ, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Realnews» θα δεχθεί ισχυρό χτύπημα με την εξάλειψη των μετρητών στις συναλλαγές άνω των 300 ευρώ. 
Το νέο σύστημα θα γίνεται με αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων και δεν θα χρειάζεται να εκδίδεται απόδειξη ή τιμολόγιο. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.