Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Μανώλης Κλαπατσέας

Έχασε σήμερα Παρασκευή και 13 ,τη μάχη με τη ζωή ο Μανώλης Κλαμπατσέας. 
Ο συναγωνιστής μπήκε την 12/12/16 στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα που δεν προκαλούσαν ανησυχία για τη ζωή του, ο ίδιος μάλιστα έγραφε την 14/12 στον προσωπικό του λογαριασμό  στο F/B .Εκεί που είχα τα χάλια μου από βήχα και πυρετό ήλθαν δυο άγγελοι. Στις 2.30 τη νύχτα δουλεύουν οι νοσηλεύτριες. Με πλησιάζουν με το χαμόγελο και την ευγένεια έμενα που άπλυτος από την Κυριακή βρωμάω και ζέχνω. Αυτά τα κορίτσια που μου είπαν περήφανες πως σπούδασαν 4 χρόνια, είναι τα παιδιά μας. Χαίρονται με μια καλή κουβέντα με ένα ευχαριστώ. 
Ως πότε λένε οι ίδιες, να δούμε ως πότε, θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε. 
- Όχι κορίτσια εσάς δε θα σας πάρουν από κοντά μας. Δεν θα το αφήσουμε. Να'σαστε καλά ψυχούλες μου"   
Δυστυχώς  μια ενδονοσοκομειακή  λοίμωξη τον οδήγησε διασωληνομένο στην εντατική όπου και άφησε την τελευταία του πνοή...  

Ποίος ήταν όμως ο Μανώλης ... 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και είχε δυο γιους. 
Ο πατέρας του ήταν Μανιάτης από τη Σαιδόνα και η μάνα του από το Κακαλέτρι Τριφυλλίας. Ήταν πτυχιούχος αρχιτέκτονας του Ε.Μ.Π. και εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και στη Καλαμάτα.
Από πολύ νέος συμμετείχε στον αγώνα της χώρας για Δημοκρατία και ελευθερία ξεκινώντας από το παράνομο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος της Αντι-ΕΦΕΕ.  Ενώ ως δευτεροετής της Αρχιτεκτονικής, πήρε ενεργά μέρος στην κατάληψη του πολυτεχνείου και τον Φεβρουάριο του 1974 εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του από τη γενική ασφάλεια Αθηνών. Διέφυγε όμως τη σύλληψη και υπήρξε παράνομος και καταζητούμενος μέχρι την κατάρρευση της δικτατορίας τον Ιούλιο του 1974.
Μετά το 74 πήρε μέρος στο μεταπολιτευτικό φοιτητικό κίνημα ως εκλεγμένος γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής του και στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ. 
Διατέλεσε Γενικός γραμματέας του πανελληνίου συλλόγου των αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) και μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου για πολλά χρόνια. Πρόεδρος του συλλόγου των Αρχιτεκτόνων της Μεσσηνίας από το 1990 μέχρι το 1999. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1990 παραμένοντας ανένταχτος.
Στις συγκεντρώσεις του καλοκαιριού στην πλατεία Συντάγματος του 2011 συναντιέται με το Δημήτρη Καζάκη και εντάσσεται στο Ε.ΠΑ.Μ. 
Από τότε συμμετείχε ενεργά σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της νέας κατοχής και την απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά της Τρόικας και των ευρωπαίων πολιτικών εκπροσώπων των τραπεζών. 

Στα μέσα του 2016 παραιτείται από το ΕΠΑΜ και εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα... 

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων των μελών, του Μετώπου, για την άδικη και πρόωρη απώλεια του συναγωνιστή Μανώλη Κλαμπατσέα και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι συναγωνιστή, θα σε θυμόμαστε πάντα.  
     

1 σχόλιο:

jmanganas είπε...

Είναι πολύ κοντά η ημέρα που όσοι επιτέθηκαν χυδαία στον Μανώλη θα νιώσουν αληθινή θλίψη.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.