Το φιλέτο του κάμπινγκ της Επανομής και τα άλλα τέσσερα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του δήμου Θερμαϊκού. Τα πρώτα σχέδια της τοπικής δημοτικής αρχής
της Κατερίνας Καρίκη
Σε αναζήτηση επενδυτών είναι ο δήμος Θερμαϊκού για ακίνητά του τα οποία διαθέτει προς αξιοποίηση.
Προκειμένου να ενημερώσει τους εν δυνάμει επενδυτές, ο δήμος Θερμαϊκού διαμόρφωσε χαρτοφυλάκιο το οποίο περιλαμβάνει πέντε ακίνητα που βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:
1) Στην περιοχή Τσαΐρια 2) Στην επέκταση της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας προς τη Δημοτική Κοινότητα των Νέων Επιβατών, που σχεδόν εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Νέας Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης 3) Στην περιοχή του λιμένα της Νέας Μηχανιώνα 4) Στον Ποταμό Επανομής 5) Στο κάμπινγκ της Επανομής.

«Φιλέτο» χαρακτήρισε το κάμπινγκ της Επανομής, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, ο οποίος ανέφερε στην Voria.gr πως έχει ήδη υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή, καθώς παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης, με αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του. Η περιοχή ανήκει σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα με έντονο και ιδιαίτερο οικολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, γεγονός που δημιουργεί την αισιοδοξία στον δήμο ότι θα κατατεί ευκολότερη η ένταξή του σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν και παρουσιάζονται σε μελέτες ανάπτυξης των συγκεκριμένων περιοχών, στην περιοχή Τσαΐρια προβλέπονται χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού, περίθαλψης, εμπορικά κέντρα, θεματικό – πολιτιστικό πάρκο, τουριστικοί λιμένες και εστιατόρια. Βέβαια, για να υλοποιηθούν όλα αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη: «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Πράξη εφαρμογής», που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αξιοποίηση της περιοχής θα επιτύχει την αναβάθμιση της καθώς χρειάζεται βελτίωση σε επίπεδο προσβασιμότητας και οδικού δικτύου.

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο που προτείνεται για την περιοχή που βρίσκεται στα όρια της επέκτασης της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας προς τη Δημοτική Κοινότητα των Νέων Επιβατών, είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου Δημαρχείου, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες σε χώρο και προσωπικό του διευρυμένου Καλλικρατικού δήμου Θερμαϊκού, καθώς και χώροι στάθμευσης του προσωπικού, αλλά και των επισκεπτών. Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται διασκορπισμένες στις παλιές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα σύγχρονα κτήρια διοίκησης, αναφέρει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής.

Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Νέας Μηχανιώνας αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής. Η αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής θα γίνει μέσω της δημιουργίας μαρίνας φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, αλλά και αλιευτικών. Στα ελλιμενιζόμενα σκάφη θα παρέχονται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες όπως νερό, ρεύμα, τουαλέτες, ντουζιέρες κλπ. Οι διαμορφώσεις και τα έργα υποδομής θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα το λιμάνι και η μαρίνα να χρησιμοποιούνται ως καταφύγιο σκαφών και πλοίων σε περιόδους φυσικών καταστροφών. Αναφορικά με το χερσαίο τμήμα της περιοχής μελέτης, προτείνεται η κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα ελλιμενιζόμενα σκάφη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα τουρισμού και αναψυχής της περιοχής. Οι προβλεπόμενες χρήσεις γης αφορούν σε εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, αναψυκτήρια, ξενώνα ή ξενοδοχείο, εγκαταστάσεις πολιτιστικών δράσεων και παιδική χαρά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναβάθμιση της περιοχής του «Ποταμού» Επανομής που προσελκύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών τόσο από την περιοχή, όσο και από το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και ως εκ τούτου δημιουργεί την ανάγκη για αναβάθμιση και βελτίωση της.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.