Έσπασαν παράθυρα και πόρτες σε μοναστήρι για να κλέψουν

Εικόνες καταστροφής και λεηλασίας αντίκρισαν οι υπεύθυνοι της μονής της Παναγίας της Βαρδάτας η Προυσιώτισσας,
όταν πήγαν στο προσκύνημα στις Βαρδάτες Λαμίας και διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν τρυπώσει μέσα για να κλέψουν. Οι δράστες είχαν κάνει τα πάντα άνω- κάτω, αλλά δεν βρήκαν τη λεία που περίμεναν.

Οι εισβολείς έσπασαν παράθυρα και παραβίασαν τις πόρτες για να μπουν ανενόχλητοι στο χώρο, όπου άνοιξαν τις ντουλάπες και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Όμως, δεν βρήκαν πολύτιμα αντικείμενα, καθώς οι υπεύθυνοι δεν αφήνουν αντικείμενα αξίας μετά τις δέκα απανωτές διαρρήξεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα! Σε μια από αυτές, μάλιστα, οι δράστες είχαν πάρει ακόμη και τη… λεκάνη και τον νιπτήρα από την τουαλέτα!

Το προσκύνημα βρίσκεται πάνω από το χωριό Βαρδάτες Φθιώτιδας και ιδρύθηκε από σιδηροδρομικούς υπαλλήλους την δεκαετία του 1930, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία που έσωσε τους επιβάτες ενός τραίνου από πτώση σε έναν απόκρημνο γκρεμό κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας, κινητοποιώντας τον φύλακα της σιδηροδρομικής γραμμής που εμφανίστηκε στον ύπνο του.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.