Ινδία: Πλούσιοι αγοράζουν «συζύγους» για έναν μήνα στην πιο αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου


Τα κυκλώματα παράνομων γάμων στην Ινδία, το πώς οι γονείς πουλάνε τις κόρες τους σε Μουσουλμάνους από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που θέλουν γυναίκες του ενός μήνα για να κάνουν σεξ και άλλα πολλά ξεσκεπάζει η μαρτυρία 17χρονης Ινδής στην εφημερίδα Telegraph.

Οι γάμοι «συμβόλαια» όπως αποκαλούνται αυτές οι συμφωνίες είναι παράνομες στην Ινδία και απαγορεύονται ρητά από το Ισλάμ. Παρόλα αυτά στο Χιντεραμπάντ της βόρειας Ινδίας αυξάνεται η τάση που θέλει πλούσιους ξένους, τοπικούς ατζέντηδες και Μουσουλμάνους ιερείς να εκμεταλλεύονται την φτώχεια των κατοίκων και να αγοράζουν συζύγους για έναν μήνα.
Το σκάνδαλο – που όλοι ανομολόγητα γνώριζαν -αποκάλυψε η Νοσίν Τομπάσουμ όταν τον περασμένο μήνα το έσκασε από το σπίτι της επειδή οι γονείς της την πίεζαν να ενδώσει σεξουαλικά σε έναν Σουδανό που είχε δώσει 1.200 λίρες για να την… χρησιμοποιήσει για τέσσερις εβδομάδες.
Η 17χρονη είπε στην αστυνομία πως η θεία της την πήγε σε ένα ξενοδοχείο όπου η ίδια και άλλες τρεις έφηβες συστήθηκαν σ’ έναν Σουδανό, στέλεχος πετρελαϊκής εταιρίας. Ο «γαμπρός» ήταν ο 44χρονος Οσάμα Ιμπραΐμ Μοχάμεντ, παντρεμένος με δύο παιδιά στο Χαρτούμ, επέλεξε την Νοσίν κι αργότερα εμφανίστηκε στο σπίτι της με παπά για να γίνει η γαμήλια τελετή.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο Μοχάμεντ πλήρωσε 1.200 λίρες στη θεία της 17χρονης, η οποία με τη σειρά της πλήρωσε το 70% του ποσού στους γονείς της μικρής, από 5% στον ιερέα και τον μεταφραστή, κρατώντας υπόλοιπο 20%. Το έγγραφο του γάμου είχε ειδική αναφορά που προέβλεπε τους όρους του διαζυγίου μετά το τέλος των διακοπών του γαμπρού στην Ινδία.
Την επομένη ο 44χρονος Σουδανός πήγε στο σπίτι της… γυναίκας του προκειμένου να κάνουν έρωτα, αλλά το κορίτσι αρνήθηκε. Οι γονείς της διαβεβαίωσαν τον Μοχάμεντ ότι θα πείσουν την κόρη τους να το κάνει κι αν δεν συμμορφωθεί θα την τιμωρήσουν. Μόνο που δεν πρόλαβαν. Η Νορίν το έσκασε και την βρήκε η αστυνομία. Οι αρχές συνέλαβαν τον Σουδανό, τη θεία της και τον ιερέα, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος των γονιών της που κρύβονται για να γλιτώσουν τη φυλάκιση.
Ο Ινδός επιθεωρητής Κούμαρ δήλωσε στον Telegraph πως το φαινόμενο αυτό είναι συχνό στην πόλη και υπογράμμισε πως ο Σουδανός σύμφωνα με την κατάθεσή του είπε πως ήρθε στην Ιντεραμπάντ επειδή ένας φίλος του στο Χαρτούμ του εμπιστεύτηκε ότι σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Ινδία αγόρασε μια νύφη για 40 μέρες.
«Αν ένας Σουδανός θέλει να κάνει σεξ στην πατρίδα του θα πρέπει να πληρώσει τρεις φορές περισσότερα χρήματα επειδή εκεί υπάρχουν λιγότερα κορίτσια. Οι τιμές στην Ινδία είναι χαμηλές και τα κορίτσια πιο όμορφα. Γι αυτό έρχονται εδώ. Ακόμα κι αν οι ξένοι σκοπεύουν να μείνουν μόνο για μερικές μέρες προχωρούν σε αυτούς τους γάμους για να έχουν εύκολη πρόσβαση στο σεξ και θεωρούν πως το να πάνε με μια πόρνη είναι ενάντια στους νόμους του Ισλάμ», είπε ο Κούμαρ.
Αυτή τη στιγμή στο Χινπεραμπάντ γίνονται περίπου 15 «γαμιαία συμβόλαια» κάθε μήνα, ενώ υπολογίζεται πως το 40% των φτωχών οικογενειών είναι πρόθυμες να θυσιάσουν την κόρη τους για να γλιτώσουν από την ανέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.