Απίστευτο: Για Εθιμοτυπικούς λόγους θα δώσουν €147.600,00 για γραβάτες και φουλάρια

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε ΕΔΩ την  ΑΠΟΦΑΣΗ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕ∆ΡΙΑΣ να  εγκρίνει, την διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού ∆ιαγωνισµού για την ανάδειξη µειοδότη για την προµήθεια γραβατών και φουλαριών µε σκοπό την κάλυψη εθιµοτυπικών αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας του Συµβουλίου της ΕΕ, συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης µέχρι του ποσού των εκατόν σαράντα επτά χιλιάδων εξακοσίων Ευρώ (€147.600,00) συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α. και λοιπών νοµίµων κρατήσεων. 
Η δαπάνη θα βαρύνει το τακτικό προϋπολογισµό του Υπουργείου Εξωτερικών (Ειδ. Φορ. 09/790 και ΚΑΕ 1699). 


Ναι, καλά διαβάσατε. Εν μέσω κρίσης και με αφορμή την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάποιοι ανεγκέφαλοι του κρατικού μηχανισμού, που διαχειρίζονται τις τύχες και το χρήμα του ελληνικού λαού, αποφάσισαν, έτσι για πλάκα, να διαθέσουν το ποσό αυτό για να αγοράσουν μεταξωτές γραβάτες και φουλάρια τα οποία θα δωρίσουν στις αντιπροσωπείες των 28 κρατών-μελών της ευρωπαϊκής ένωσης για λόγους εθιμοτυπικούς.

Την ώρα δηλαδή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, η ανεργία καλπάζει κοντά στο 30%, τα εισοδήματα έχουν πέσει έως και 70% και η φορολογία έχει ανέβει τρεις φορές επάνω, σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο, το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να σκορπάει χρήματα για φιέστες και πανηγυράκια τα οποία όχι μόνο δεν βοηθούν σε τίποτα, αλλά αντίθετα προκαλούν τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται καθημερινώς.


Όπως βλέπετε και από το έγγραφο της σχετικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα NEWSBOMB, είναι εξόχως εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του υπουργείου που σκέφτηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση και να διαθέσουν το συγκεκριμένο ποσό, προφανώς δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματική αγορά αφού τα 147.600 ευρώ φτάνουν και περισσεύουν για να ντύσεις τρία συντάγματα πεζικού!

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη συγκυρία θα έπρεπε να διατεθούν πολύ λιγότερα χρήματα, αφού πρώτα γίνει η κατάλληλη έρευνα αγοράς και τα χρήματα που περισσεύουν να διατεθούν για άλλες προτεραιότητες του ελληνικού κράτους. Εκτός πια και αν δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και εξακολουθούν να γίνονται φωτογραφικοί διαγωνισμοί για ημετέρους και κουμπαροξάδερφα.

Σε αντίθετη περίπτωση, το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει μια πειστική απάντηση στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Πώς υπολόγισαν το ποσό των 147.000 ευρώ;


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ένας πρόχειρος υπολογισμός αρκεί για να αντιληφθούμε το μέγεθος του παραλογισμού ή της σκοπιμότητας.

Αν για παράδειγμα, κάθε αποστολή αξιωματούχων και υπουργών των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελείται από 30 άτομα, τότε πρόκειται για περίπου 810 άτομα στο σύνολο. Μια μικρή έρευνα αγοράς στο χώρο της ένδυσης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι οι τιμές χονδρικής όταν αγοράζεις τόσο μεγάλες ποσότητες πέφτουν κατά πολύ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της NEWSBOMB, οι καλές μεταξωτές γραβάτες κοστίζουν στη χονδρική 13-15 ευρώ, ενώ γύρω στα 15 ευρώ κοστίζει ένα μεταξωτό, μεσαίας κατηγορίας, φουλάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση της εφημερίδας στον κ. Κώστα Μαρούση, έμπορο ειδών ένδυσης για το πόσο θα πληρώσει κάποιος αν παραγγείλει 810 γραβάτες και 810 φουλάρια, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Μόνο 24.300 ευρώ!

Επιπλέον, το ποσό αυτό αναμένεται να κατέβει ακόμα περισσότερο αφού υποτίθεται ότι θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός και θα επιλεχθεί ο προμηθευτής που θα δώσει τις χαμηλότερες τιμές.

Άραγε ποια «οικονομική διάνοια» αποφάσισε ότι πρέπει να διατεθούν κοντά στα 150.000 ευρώ;


πηγή 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.