Τραγικά τα στοιχεία για την πείνα στα σχολεία μας και εσύ απλά τα κοιτάς ?

Στοιχεία που αποκαλύπτουν με αριθμούς το φαινόμενο του επισιτισμού μικρών μαθητών από έρευνα σε 16.000 οικογένειες
Χιλιάδες παιδιά πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι καθώς οι γονείς τους δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί.

Το 60% 16.000 οικογενειών -συνολικά 32.358 μαθητές- αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.
Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος "Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής" που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.
Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.
Οι δύο φορείς ανακοίνωσαν την επέκταση του προγράμματος σε 300 σχολεία, δηλαδή 50 χιλιάδες μαθητές συνολικά. Απ” ότι φαίνεται όμως οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς οι αιτήσεις που έχουν δεχτεί φτάνουν τις 774.
Τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά των οικογενειών προέκυψαν από ερωτηματολόγιο που διένειμαν στις οικογένειες των μαθητών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση "τα τρόφιμα που αγοράσατε τελείωσαν και δεν είχατε χρήματα να αγοράσετε άλλα", το 38% απάντησε "μερικές φορές" και το 15% "συχνά".
Αρκετοί ωστόσο παραδέχτηκαν ότι "στρογγύλεψαν" κάπως την ενδοοικογενειακή ένδεια, φοβούμενοι μην προδοθούν για την οικονομική τους κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.