Νέα ένταση στις σχέσειςΤουρκίας και Αιγύπτου - αμοιβαίες απελάσεις των πρεσβευτών τους

Τον Τούρκο πρέσβη στο Κάιρο απέλασε η Αίγυπτος, κατηγορώντας την Τουρκία ότι «προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη ενάντια στα αιγυπτιακά συμφέροντα».

Η Τουρκία απάντησε λίγο αργοτέρα, χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμτο» τον αιγύπτιο πρέσβη στην Αγκυρα, Χουσεΐν Αβνί Μποτσανλί.Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαρντ Αμπντελάτι κατηγόρησε την Άγκυρα ότι στηρίζει συναντήσεις οργανώσεων οι οποίες επιδιώκουν να δημιουργήσουν αστάθεια της χώρας.

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, αναφέρεται ότι «εφεξής οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίζονται». 

Η Τουρκία είχε ασκήσει μία από τις σκληρές κριτικές διεθνώς στην απομάκρυνση του Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο πραξικόπημα».

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ηγέτης της οποίας είναι ο Μόρσι, διατηρεί στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, ΑΚ.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.