Η ΔΗΜΑΡ ξανάστηρίζει την Κυβέρνηση με το πρόσχημα των προοδευτικών λύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ σε ημερίδα του κόμματος του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου έτους σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουβέλης καθόρισε το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «υποστηρίζουμε τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων».
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές όπου ο πρόεδρος του κόμματος αναγνώρισε ότι έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς οι μείζονες αλλαγές στο κράτος, στο αναπτυξιακό μοντέλο και στην κοινωνική πολιτική αφορούν άμεσα αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης και περιέγραψε την πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ΔΗΜΑΡ.
«Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στο περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Στην ημερίδα παρεμβάσεις έγιναν από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και τον υπεύθυνο αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς και από πανεπιστημιακούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.