Κύπρος : Στα κρατητήρια των Βρετανικών Βάσεων Ε/Κ γιατί αρνήθηκε να αφαιρέσει τις Ελληνικές Σημαίες

Στα κελιά των Βρετανικών Βάσεων βρίσκεται από χθες ο Χαράλαμπος Χειμώνας αφού η πρωτοβουλία να ανεγείρει   Πάρκο στη μνήμη των απαγχονισθέντων από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, σε περιοχή στην Ξυλοφάγου δεν βρήκε σύμφωνους τους Βρετανούς .

Σε δηλώσεις της στο TITLOI.com η κόρη του κ. Χειμώνα, Αντωνία Χειμώνα ανέφερε ότι  ο πατέρας είχε ενοικιαστήρια έγραφα από τον πατέρα του για τον συγκεκριμένο χώρο.  Κάποια στιγμή οι Βρετανοί του ακύρωσαν τα ενοικιαστήρια και μετέτρεψαν τον χώρο σε πεδίο βολής. 
Ωστόσο όπως επισήμανε του είχαν δώσει το δικαίωμα να φυτέψει δέντρα στον εν λόγω χώρο.
Ο κ. Χειμώνας  την 1η Απρηλίου προχώρησε και έκανε τα εγκαίνια του πάρκου για να  τιμήσει την μνήμη  των απαγχονισθέντων ,φυτεύοντας μια δάφνη για τον καθένα. 
Παράλληλα τοποθέτησε εκεί και Ελληνικές σημαίες οι οποίες φαίνεται να ενόχλησαν.
Όπως πρόσθεσε η κ. Χειμώνα από την πρώτη στιγμή οι Βρετανοί ζήτησαν την μετακίνηση των σημαίων, κάτι που ο πατέρας της δεν έπραξε. Ξημερώματα Τρίτης, η αστυνομία των Βάσεων  ξήλωσε το πάρκο και νωρίς  το πρωί ειδοποίησαν  τον κ. Χειμώνα να μεταβεί στο χώρο του πάρκου.
Εκεί τον συνέλαβαν βάση δικαστικού εντάλματος και τον οδήγησαν στο δικαστήριο. Ο ίδιος αρνήθηκε να πληρώσει εγγύηση 500 Ευρώ και έτσι θα παραμείνει στα κρατητήρια μέχρι τις 29 Ιουλίου  οπότε και θα δικαστεί εκ νέου. 
Σύμφωνα με την νομοθεσία η ποινή φυλάκισης μπορεί να ανέλθει μέχρι και τα δύο χρόνια.
Της Ξένιας Σεργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.