Σήμερα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου μια εκδήλωση 70 χρόνια μετά τη λήξη της Κατοχής

«Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τις γερμανικές οφειλές»


Εκδήλωση μνήμης και διεκδίκησης διοργανώνουν από κοινού το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και η Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Παλατάκι, με ελεύθερη είσοδο. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Πάνου Τζαβέλλα κ.ά.
Το πρόγραμμα θα ανοίξει με μουσική και χορό από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, ενώ θα υπάρξει και σύντομη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Θα παραστούν εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων και την εκδήλωση θα παρουσιάζει ο Στέφανος Ληναίος, επίσης μέλος του Συμβουλίου για τις Γερμανικές Οφειλές.
 Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «70 χρόνια μετά τη λήξη της Κατοχής έχει έλθει, επιτέλους, η ώρα για τη δικαίωση της Θυσίας του ελληνικού λαού. Μιας θυσίας που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από τον ναζιστικό ζυγό. Κάτι που η Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί. Η καταβολή των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του λαού μας, καθώς και η επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου και των κλαπέντων και λεηλατηθέντων πολιτιστικών θησαυρών αποτελούν προϋπόθεση, για να ανοίξει μία νέα περίοδος ειρήνης και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, με θεμέλια την ειλικρίνεια, την ισότητα και την αμοιβαιότητα. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται εναντίον του γερμανικού λαού, με τον οποίο έχουμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!».

Νόρα Ράλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.