Αντιδράσεις από την κοσμητεία της Νομικής Σχολής για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, μέλους της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα σε αίθουσα της Νομικής , η κοσμητεία της σχολής αντέδρασε με έντονο τρόπο, αναφέροντας ότι την άδεια έδωσε η κοσμητεία της συστεγαζόμενης Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, χωρίς η ίδια να έχει ενημερωθεί.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρά τη ρητή απαγόρευση της κοσμητείας της Νομικής Σχολής, όπως αυτή διατυπώθηκε στη Σύγκλητο και δημοσιοποιήθηκε στον οικείο ιστότοπο της Σχολής, καθώς και στα αρμόδια όργανα, διενεργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27/6/2014 (εν μέσω εξεταστικής περιόδου) βιβλιοπαρουσίαση και πάρτι στον αύλειο χώρο της Σχολής.

Κατά πληροφορίες μας, η εκδήλωση διενεργήθηκε κατόπιν άδειας που χορηγήθηκε από την κοσμητεία της συστεγαζόμενης Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με τη συναρμόδια κοσμητεία της Νομικής. 
Η κοσμήτορας και η κοσμητεία της Νομικής Σχολής εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ενέργεια, η οποία πάσχει τόσο σε επίπεδο διαδικασίας, όσο και ακαδημαϊκής δεοντολογίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε αίθουσα της Νομικής και ξεκίνησε με τηλεφωνική ομιλία του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού. 
Επίσης, μίλησαν η σύντροφος του Αγγελική Σωτηροπούλου, το πρώην μέλος των Τουπαμάρος Χόρχε Σαμπάλσα, το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών Μαουρίτσιο Φεράρι και ο επιμελητής του βιβλίου, Νίκος Γιαννόπουλος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.