Ακατάλληλη για κολύμβηση η παραλία Μενιδίου του δήμου Αμφιλοχίας

Με απόφαση που εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ορίζονται οι θαλάσσιες περιοχές στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα στις οποίες απαγορεύεται η κολύμβηση. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, η παραλία Μενιδίου στην Τ.Κ. Μενιδίου, δήμου Αμφιλοχίας δεν πληρεί τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης. 
Έτσι λοιπόν, ήταν που ήταν στραβό το οικονομικό κλίμα λόγω κρίσης, ήρθε και η συγκεκριμένη απόφαση και οι επαγγελματίες στο Μενίδι θα περάσουν δύσκολες οικονομικά ώρες το φετινό καλοκαίρι. 

Στην ίδια απόφαση υπογραμμίζεται πως απαγορεύεται η κολύμβηση σε λιμάνια και σε απόσταση 300 μέτρα από ιχθυοκαλλιέργειες. Στην περιοχή του Αμβρακικού (στην πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας), ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης της ακτής (επιτρέπεται το κολύμπι), ορίστηκαν οι παρακάτω ακτές κολύμβησης:

Δήμος Αμφιλοχίας: Ακτή Κατάφουρκο, Ακτή Μπούκα, Ακτή Αράπης, Ακτή Πλαζ ΕΟΤ (ανατολική), Ακτή Νέα Αμφιλοχίας (δυτική), Ακτή Κατεργάκι Σπάρτο, Ακτή Κουλούρι Σπάρτο
Δήμος Βόνιτσας:
Ακτή οικισμού Λουτράκι, Ακτή Δρυμός, Ακτή Παληονήσι, Ακτή Ρούγα Παλιάμπελων, Ακτή Βαρκό Παλιάμπελων, Ακτή Σωτήρα, Ακτή Αναϊρας (ανατολική προς νησάκι Κουκουμίτσα), Ακτή Βόνιτσας, Ακτή Νέα Καμαρίνα, Ακτή Παναγιά, Ακτή Άγιος Ιωάννης, Ακτή Λυγιά, Ακτή Βαθυαβάλι, Ακτή Βαρκό Πογωνιάς, Ακτή Πογωνιάς, Ακτή Πογωνιάς (ξενοδοχ. εγκαταστάσεις), Ακτή Παλαίρου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.