«Ζειά, Ζέα» Ξεκινούν τα… αλώνια από το Συνεταιριστικό Δίκτυο «Αλληλέγγυον»

Ξεκινούν τα… αλώνια.
Το Μη Κερδοσκοπικό Συνεταιριστικό Δίκτυο «Αλληλέγγυον» ενημερώνει ότι, από Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, θα γίνει η έναρξη της αποφλοίωσης των δίκοκων δημητριακών, στις εγκαταστάσεις του, στη Μάνδρα Αττικής.
Να ενημερώσουμε ότι, ο επαγγελματικός αποφλοιωτής τον οποίο εισάγαμε από την Τσεχία, έχει ικανότητα – ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων – να αποφλοιώνει 300, έως 500 κιλά την ώρα. Ως εκ τούτου, υπομονή: Όλη η παραγωγή από τους πιστοποιημένους σπόρους που διαθέσαμε, θα αποφλοιωθεί στους μήνες που έρχονται.

Παρακαλούνται οι καλλιεργητές οι οποίοι έσπειραν τους αρχαίους πιστοποιημένους σπόρους που προμηθεύτηκαν από τον Συνεταιρισμό, να έχουν υπόψη τους τα εξής:
1. Να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συνεταιρισμού (τηλ. 210-5141443), για να δηλώσουν την ποσότητα δημητριακού που παρήγαγαν.
2. Να έχουν μαζί τους κατά την παράδοση των σπόρων, τις καρτέλες πιστοποίησης που έφερε ο κάθε σάκος σπόρου που παρέλαβαν. Δεν θα παραληφθεί ποσότητα που δεν αντιστοιχεί στα κιλά των πιστοποιημένων σπόρων. Να υπενθυμίσουμε πως σε κάθε καρτέλα, αναγράφεται ο μοναδικός σειριακός αριθμός, ο οποίος αντιστοιχεί στους κωδικούς που είναι αρχειοθετημένοι στο Κοινοτικό Γραφείο Γενετικού Υλικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Να περιμένουν επικοινωνία από την πλευρά του Συνεταιρισμού. Και αυτό γιατί, οι τόνοι των δίκοκων δημητριακών που σπάρθηκαν είναι πάρα πολλοί, και θα πρέπει να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην αποφλοίωση.
4. Η «φύρα» από την αποφλοίωση, σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος του σπόρου. Εδώ να προσθέσουμε ακόμη, πως ανάλογα με τον καλλιεργητή και την ποιότητα του χωραφιού, σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε μεγάλο σπόρο και έως 450 κιλά το στρέμμα, ενώ σε φτωχότερα χωράφια και χωρίς ενίσχυση με λιπαντικά, έχουμε 200 κιλά το στρέμμα.
5. Η τιμή κατά κιλό αποφλοίωσης, θα καθορισθεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Θα βασίζεται δε στην πάγια λογική «Αλληλέγγυον», χωρίς υπερκέρδη και αισχροκέρδειες.
6. Σε σχέση τώρα με τη δυσάρεστη εικόνα που δημιουργήθηκε σε ορισμένους παραγωγούς, οι οποίοι προμηθεύτηκαν – δυστυχώς από αεριτζήδες – μη πιστοποιημένους σπόρους, σας ενημερώνουμε πως επί αυτού, θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αλληλέγγυον». Προς το παρόν, δεν θα παραληφθούν μη πιστοποιημένοι σπόροι.
Προς τους αρτοποιούς: Βοηθείστε να κρατηθεί η ποιότητα των αλεύρων, ζητώντας από τους αλευροβιοτέχνες, αλευροβιομήχανους και παραγωγούς, να σας παραδίδουν τις πιστοποιήσεις τους. Μην ξεχνάτε πως αυτό ορίζει ο νόμος, εθνικός και ευρωπαϊκός. (Δείτε στη φωτό πάνω, το δείγμα της πιστοποίησης με τον μοναδικό σειριακό αριθμό).
Μην καταστρέφουμε την πολύχρονη προσπάθεια των Κινημάτων μας, η οποία ήδη βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως δυστυχώς καταστρέψαμε το λάδι.
Προς τους πολίτες: Μην γίνεστε θύματα των αεριτζήδων. Ζητάτε επίμονα από τους αρτοποιούς την πιστοποίηση των αλεύρων που χρησιμοποιούν τύπου «Ζειά, Ζέα». Πιστοποίηση σημαίνει: 1. Συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αμινοξέα, μέταλλα, πρωτεΐνη κλπ). 2. Γενεαλογικό δένδρο του δίκοκου.
Τα πιστοποιημένα δίκοκα, με καταγωγή έως και 9.000 χρόνων, είναι συγκεκριμένα, και ήδη εδώ και δεκαετίες, έχουν κατακτήσει τη διεθνή αγορά υγιεινής διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.