Χειρότεροι δείκτες υγείας για τους Έλληνες την τελευταία δεκαετία

Τελευταίοι σε ποιότητα και διάρκεια ζωής μεταξύ των λαών του ευρωπαϊκού νότου κατατάσσονται οι Έλληνες, καθώς οι πρωτιές σε κάπνισμα και παχυσαρκία εκτοξεύουν τους θανάτους από εμφράγματα και εγκεφαλικά.


Αγκάθια αποτελούν οι ελλιπείς πόροι και οι ανεπαρκείς πολιτικές πρόληψης.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, που παρουσιάζει το Έθνος, η Ελλάδα δεν κερδίζει όσα οι άλλες μεσογειακές χώρες σε προσδόκιμο επιβίωσης και οδηγείται σε «βόμβα νοσηρότητας» από το 2016 και μετά.


Στην έρευνα σε 34 χώρες στο διάστημα από το 2000 ώς το 2012, η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στον μέσο ορο του ΟΟΣΑ στο προσδόκιμο επιβίωσης και στις δαπάνες υγείας ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.


Ωστόσο, το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, που τη δεκαετία του '70 ήταν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, έχει υποχωρήσει στην 20ή θέση μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.