Δήμος Νέας Ιωνίας: Δεν θα στείλουν στο Υπουργείο τους φακέλους των εργαζομένων

Δεν πρόκειται να στείλει ο Δήμος Νέας Ιωνίας τους φακέλους των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις έγιναν αορίστου χρόνου έπειτα από σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Ηρακλή Γκότση, την οποία στήριξε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. 

Σημειώνεται πως τα σχετικά στοιχεία έχει ζητήσει από όλους τους δήμους το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο ελέγχου των δικαιολογητικών των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (όπως με το περιβόητο Νόμο Παυλόπουλου).


Και ενώ στο Δήμο Νέας Ιωνίας είχαν ετοιμαστεί οι σχετικοί φάκελοι για να αποσταλούν ο κ. Γκότσης έδωσε εντολή να μην γίνει η αποστολή. Το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου ο Δήμαρχος τόνισε πως οι εν λόγω εργαζομενοι (που στο Δήμο της Νέας Ιωνίας είναι 103) έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ως “δεξαμενή απόλυσης”. “Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν πολλά χρόνια στο Δήμο και πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο. Αν έστω ένα μέρος του απολυθεί τότε ο δήμος δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει” τόνισε ο Δήμαρχος. Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Παπαδόπουλος συμπλήρωσε πως οι υποθέσεις των εργαζομένων είχαν ελεγχθεί, πριν γίνει η μονιμοποίηση, από το ΑΣΕΠ. “Η υπόθεση αυτή μόνο αβεβαιότητα φέρνει στους εργαζόμενους για το εργασιακό τους μέλλον. Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο” τόνισε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση να στηριχτεί η απόφαση του Δημάρχου και να μην αποσταλούν τα στοιχεία.

Καβγάς για την πατρότητα της απόφασης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν αποφεύχθηκε (για μια ακόμα φορά) η ένταση μεταξύ του Δημάρχου και μελών του ΚΚΕ και ειδικότερα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ. Όπως υποστήριξαν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, οι φάκελοι ήταν έτοιμο προς αποστολή και η απόφαση του Δημάρχου προήλθε έπειτα από τη δική τους παρέμβαση, κάτι που διέψευσε ο κ. Γκότσης που υπογράμμισε πως είχε λάβει από πριν την απόφαση.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.