Ένα βήμα πιο κοντά η έλευση του Προαστιακού στο Λαύριο

Την πρόταση του ΟΣΕ για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, που προσδιορίζουν και το τελικό κόστος της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από το Κορωπί στο Λαύριο, φαίνεται ότι προκρίνει το υπουργείο Υποδομών, με αποτέλεσμα η έλευση του σιδηροδρόμου στο λιμάνι του Λαυρίου να έρχεται ένα βήμα πιο κοντά.

Το σημείο διαφωνίας μεταξύ ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ ήταν εδώ και μήνες οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου, με κύριο χαρακτηριστικό τις μέγιστες ταχύτητες κίνησης των συρμών. Ο ΟΣΕ υποστήριζε ότι αρκούσε μία γραμμή που θα «σήκωνε» ταχύτητες έως και 120 χλμ/ώρα, ενώ η ΕΡΓΟΣΕ ήθελε υψηλότερες προδιαγραφές.
Οι σχετικές μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο η πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ έκανε λόγο για έργο ύψους 270 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τεχνικοί του ΟΣΕ υποστηρίζουν ότι η επιλογή της πρότασης ΟΣΕ συνεπάγεται μείωση του κόστους κατά 40% αλλά και επιπλέον όφελος λόγω της μείωσης του χρόνου κατασκευής, αφού είναι απλούστερη τεχνικά.
Η χρηματοδότηση
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υποδομών πρόκειται να επιλέξει την χρηματοδότηση του έργου από το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) με 150 εκατ. ευρώ, επιλέγοντας ουσιαστικά την πρόταση του ΟΣΕ, με βελτιωμένα ωστόσο τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.