Απολογούνται την Πέμπτη Κασιδιάρης και Μίχος Κατ΄οίκον περιορισμός για τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια

Κατ΄οίκον περιορισμό αποφάσισαν για την Ελένη Ζαρούλια οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. 

Η απόφαση ήταν να εκδοθεί χθες αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος κατέθεσε το Σάββατο το πρωί συμπληρωματική εισήγηση με την οποία προσκομίζει νέα στοιχεία σε βάρος της κυρίας Ζαρούλια επιμένοντας στην προφυλάκισή της.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορουμένη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απολογήθηκε την περασμένη Τετάρτη και είχε τεθεί σε περιορισμό κατ' οίκον μετά τη διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για τη νομική της τύχη.  Ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι η κατηγορουμένη έπρεπε να προφυλακιστεί, ενώ οι δύο ανακτρίτριες συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να περιοριστεί  κατ' οίκον και να εξέρχεται μόνο κατά τις επισκέψεις της στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της, άποψη με την οποία συμφώνησαν την Τετάρτη οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που δεν ξεπερνάει τη μισή σελίδα, η Ελένη Ζαρούλια δεν είναι ύποπτη φυγής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να διαφύγει στο εξωτερικό και ότι δεν έχει καταδικαστεί για φυγοδικία.
Η πρόταση πάντως του εισαγγελέα με την οποία ζητούσε την προφυλάκισή της είναι έκτασης 55 σελίδων. Έγκυροι νομικοί κύκλοι παρατηρούσαν ότι σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο του ποινικού κώδικα η απόφαση περί προφυλάκισης προσώπου που κατηγορείται με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα δεν λαμβάνεται με βάσει του αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής, αλλά αν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκληματικών πράξεων. 
Την Πέμπτη στις ανακρίτριες Κασσιδιάρης και Μίχος 
Την Πέμπτη έχουν κληθεί να απολογηθούν οι βουλευτές της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης καιΓιάννης Μίχος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για παράνομης οπλοκατοχή και οπλοχρησία με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Μίχος για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Την Παρασκευή θα απολογηθούν τελικά, όπως οι ίδιοι έχουν ζητήσει, οι τρεις προφυλακισμένου βουλευτές της ΧΑ Ν. ΜιχαλολιάκοςΧρήστος Παπάς και Γιάννης Λαγός. Αναμένεται να μεταφερθούν από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου κρατούνται και να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των δύο ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου επίσης για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.
Παπαδάκου Γιάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.