Κόντρα ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ για κρυφές συναντήσεις με την ΤΡΟΙΚΑ...

Αφορμή για την κόντρα υπήρξε η αποκάλυψη που έκανε  σήμερα ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλειος Χατζηλάμπρου κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλήςτου νομοσχεδίου «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις».
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος με δήλωσή του καταγγέλλει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε πως το κόμμα του έχει ανθρώπους στην Τρόικα και για αυτό τον λόγο ο κ. Τριαντάφυλλος κάνει λόγο για αποκάλυψη σημειώνοντας:«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτήν την συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν.»
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα επικαλείται και τα πρακτικά της Βουλής για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αναφέρουν:
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Φροντίσαμε και έχουμε μάθει το λεγόμενο σχέδιο, αλλά δεδομένου ότι…………… έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα. Το σχέδιο αυτό λοιπόν έχει μόνο αριθμητικά δεδομένα να βγουν «τόσοι έξω» γι’ αυτό και είπα ότι δεν είναι σχέδιο. Όμως, από τις 7 Μαρτίου έχουν διαμειφθεί και άλλα στοιχεία αλληλογραφίας. Στο θέμα του απορρήτου, θέσαμε την παράμετρο να το φέρετε έστω στην Επιτροπή Εξοπλισμών, όπου δεν καταγράφεται από κάμερες η συνεδρίαση, θέλοντας να έρθει στη Βουλή το σχέδιο. 
Δεν μπορεί το σχέδιο αυτό να το ξέρουν οι επιτροπές οι απέξω και να μην το ξέρει η Βουλή.Επιπλέον, μια ερώτηση που δεν απαντήθηκε και είναι σημαντική, οι άνθρωποι από την Κύμη και την Ήπειρο μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου; Κατά την πρώτη ερμηνεία του τι είναι το ΕΑΣ ΑΒΕΕ, είναι και οι θυγατρικές μέσα. Κάπου στην πορεία των πραγμάτων ξεχάστηκε. Στην πορεία των πραγμάτων και αναφέρομαι στο τελευταίο τετράμηνο – πεντάμηνο, ούτε ραντεβού δεν μπορούν να κλείσουν. Μπορούν να μπουν στην εθελούσια; Εγώ, γι’ αυτό ζήτησα να είναι εδώ, αλλά αφού δεν κρίθηκε, δεν πειράζει.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτό, προφανώς μπορεί να το απαντήσει καταρχήν η κυρία Υπουργός. Δευτερευόντως, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να είναι και ένα θέμα συζήτησης του παρόντος νομοσχεδίου. Νομίζω ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε κάποια πράγματα να τα προσεγγίσουμε, καθώς δεν είναι θέματα μείζονος αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων. Βλέπετε ότι υπάρχει η διάθεση να γίνουν δεκτές και προτάσεις, να τροποποιηθούν και πράγματα και είναι μια συζήτηση που είναι ανοιχτή.
Το λόγο έχει η κυρία Υπουργός.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Θα ήθελα μόνο να πω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει ήδη καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.