Καίνε τον Μπαλτάκο τα μηνύματα από το κινητό Κασιδιάρη

«Απευθείας γραμμή» με τον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να του δίνει οδηγίες για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή φέρεται να είχε ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος
Αυτό προκύπτει από μηνύματα στο κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή που δημοσιεύει την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών.
Κατα τα ίδια στοιχεία, ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να έδινε και συγχαρητήρια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τραμπουκισμούς μέσα στο κοινοβούλιο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο Π.Ηλιόπουλος είχε προκαλέσει στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να προειδοποιήσει ότι θα καλέσει τον φρούραρχο της Βουλής.


«Πέρασε ο Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο» ήταν το σχετικό μήνυμα που έστειλε στενός συνεργάτης του Ηλ.Κασιδιάρη στο κινητό του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής μετά το επεισόδιο.


Σε άλλο μήνυμα του ίδιου συνεργάτη αναφέρεται: «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χειρών. Επίσης μου 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Του είπα είμαστε ενήμεροι».


Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο άρθρα 62 και 83 είναι εκείνα που είχε προσθέσει σε νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτης και έδιναν στον Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Παρά τις τροποποιήσεις, τα άρθρα καταψηφίστηκαν, λόγω της κάθετης διαφωνίας βουλευτών της ΝΔ. Τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Σε ό,τι αφορά την «τροπολογία των 85» αφορά την πρωτοβουλία των βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Έλληνες το γένος. Η τροπολογία καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε, ωστόσο όπως προκύπτει από το μήνυμα ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης βρισκόταν σε επαφή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.