Βρετανία : Είπαν 'Brexit και εννοούσαν Brexit'

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει στόχο ένα διαζύγιο εντός των κανόνων, αλλά σκληρό με την ΕΕ, 

θα εξηγήσει σε μεγάλη ομιλία που θα εκφωνήσει την Τρίτη και κατά την οποία θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για το Brexit, γράφουν σήμερα πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Η Μέι σκοπεύει να αρχίσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που θα θέσει σε κίνηση μια διαδικασία διαπραγματεύσεων δύο ετών. Όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που πρόκειται να αποφανθεί για την ανάγκη ή όχι να συμβουλευτεί προηγουμένως το κοινοβούλιο. Η απόφασή του αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Εδώ και μήνες, η Μέι δέχεται πιέσεις για να αποκαλύψει τη στρατηγική της στις διαπραγματέυσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ομιλία της την Τρίτη θα καλέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθεί και να υποστηρίξει το Brexit, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις «ύβρεις» και την μνησικακία ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Brexit, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Sun έχει τον τίτλο «Το τριπλό κύμα σοκ της Μέι σχετικά με το Brexit» και αναφέρει πως η πρωθυπουργός «θα δείξει τη σοβαρότητά της ανακοινώνοντας μια έξοδο σε τρία στάδια από την ΕΕ».

Η Sunday Telegraph επικαλείται μια κυβερνητική πηγή η οποία υποστηρίζει πως «ο κόσμος θα μάθει πως, όταν είπε 'Brexit σημαίνει Brexit', το πίστευε αληθινά».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρκέσθηκε να πει πως στην ομιλία της η Μέι θα καλέσει τη χώρα «να βάλει στην άκρη τις παλιές διαιρέσεις και να ενωθεί για να κάνει το Brexit επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.