Γερμανία: Φίλτρο ειδήσεων από το Facebook εν όψη εκλογών

Φρένο στις κακόβουλες ειδήσεις βάζει το Facebook για πρώτη φορά εκτός των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να μπλοκάρει τις ψευδείς ειδήσεις ενόψει των γερμανικών εκλογών.
Αυτή η πρωτοβουλία του Facebook λαμβάνεται μετά την έντονη ανησυχία που έχει εκφράσει επανειλημμένως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ρωσία, είτε μέσω κυβερνοεπιθέσεων ή με εκστρατείες παραπληροφόρησης ενδέχεται να αποπειραθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη Γερμανία το 2017, κάτι που έχει προσπαθήσει να κάνει και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θέλει οι ειδήσεις και οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται να είναι αληθινές κι έτσι με τη νέα πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στη Γερμανία, αναμένεται η ειδησεογραφία να πάρει τη θέση που της αξίζει και το αναγνωστικό κοινό την πληροφόρηση που πρέπει.
Με το νέο φίλτρο ειδήσεων που εισάγεται στο Facebook των χρηστών που διαμένουν στη Γερμανία, αυτοί θα μπορούν να αναφέρουν αν μια είδηση είναι ψευδής, στέλνοντάς την στο «Correctiv», την υπηρεσία που θα ορίσει το Faceebook να διερευνά αυτές τις υποθέσεις.
Αν το «Correctiv» ανακαλύψει ότι η είδηση είναι ψευδής, τότε το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες που θέλουν να τη δημοσιεύσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό, η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε απειλήσει το Facebook με πρόστιμο 500 χιλιάδες ευρώ την ημέρα αν δεν κατέβαζε μετά από 24 ώρες που έχει γίνει η καταγγελία, μία ψεύτικη είδηση. Απ’ ότι φαίνεται, το Facebook φαίνεται πως συμμορφώθηκε και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου μηχανισμού φιλτραρίσματος και ελέγχου ψεύτικων ειδήσεων ειδικά για τη χώρα αυτή με στόχο την προστασία των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.