ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είπε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης.

Κανένας πλειστηριασμός με την ηλεκτρονική διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς δεν υπεγράφη η σχετική σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου λογισμικού, από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θράκης. 

Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε συγκεκριμένη εταιρεία δεν βρήκε σύμφωνους τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι τη θεώρησαν μη σύννομη και μάλιστα για τις θέσεις τους, ενημέρωσαν εγγράφως προ μηνών και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Απόστολος Εφραιμίδης. 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος Καταναλωτών Έβρου, Σοφία Ταλιαντζή συνέστησε στους οφειλέτες των οποίων η περιουσία αναμένεται να πλειστηριαστεί, να είναι λαμβάνουν νομική συμβουλευτική ώστε , σε ορισμένες περιπτώσεις να επιτυγχάνεται έστω και κάποια βραχυπρόθεσμη λύση. 
Πάντως, συνολικά 26 πλειστηριασμοί έχουν προσδιοριστεί από τα Ειρηνοδικεία Ν. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, έως το τέλος του 2017. 
Πρόκειται κυρίως για ακίνητα εταιριών, με την πλειοψηφία των επισπευδόντων να είναι τραπεζικά ιδρύματα.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.