Κανονικά το Μετρό σήμερα και την Παρασκευή

Την αναστολή της απεργίας που είχαν εξαγγείλει για την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο Μετρό, κατόπιν συμφωνίας που επήλθε κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με μέλη της διοίκησης της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν κανονικά το προσεχές διήμερο.

Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος και ένας συνάδελφός του την Τρίτη από συναδέλφους τους του ΗΣΑΠ.

Ωστόσο, μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με μέλη της διοίκησης του Μετρό αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας και η κανονική λειτουργία των συρμών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όσον αφορά στο περιστατικό της επίθεσης στον κ. Σταματόπουλο - ο οποίος παραμένει για 3η ημέρα για νοσηλεία στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας - σύμφωνα με μέλη του σωματείου ήδη έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος του προέδρου των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ Κώστα Δήμα τον οποίο κατηγορούν ότι ήταν πρωταγωνιστής του επεισοδίου μαζί με άλλα τέσσερα άγνωστα άτομα που κρατούσαν σπρέι πιπεριού.
Στο πλαίσιο αυτό σήμερα επρόκειτο ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση να ζητήσει υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που βρίσκονται έξω από το σταθμό των ΗΣΑΠ και ενδεχομένως έχουν καταγράψει το σκηνικό του ξυλοδαρμού και τα πρόσωπα των εμπλεκομένων ενώ για την υπόθεση πραγματοποιείται και εισαγγελική έρευνα.

Τι λένε οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων στους ΗΣΑΠ καταδικάζει το επεισόδιο που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κ. Σταματόπουλου και δίνουν την δική τους εκδοχή για το περιστατικό στον Πειραιά.
Όπως λένε το όλο θέμα ξεκίνησε πριν την έναρξη των συνεδρίασης όλων των σωματείων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε όταν μετά από φραστικό επεισόδιο «εντελώς αιφνιδιαστικά και αναίτια ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ της ΑΜΕΛ επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά του προέδρου του σωματείου των Ηλεκτροδηγών της ΑΜΕΛ».
Στην ανακοίνωση αναφέρουν επίσης ότι «με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν προσωρινά τα χειρότερα και ακολούθησαν μόνο λεκτικοί διαξιφισμοί . Ωστόσο, δόθηκε συνέχεια, λίγο μετά, στην πλατεία Λουδοβίκου, έξω από τον σταθμό των ΗΣΑΠ, από άτομα, που είχε, εν τω μεταξύ, καλέσει προς «βοήθεια» ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, και άλλων εμπλεκομένων που βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν- όπως πληροφορηθήκαμε - θλιβερά επεισόδια, συμπλοκές και τραυματισμοί».
Ακόμη επισημαίνεται ότι «αν και τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, δεν είχαν καμία απολύτως ανάμειξη στο συμβάν, δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε σε σχέση με τα όσα συνέβησαν, όχι για να συντηρήσουμε ή να τροφοδοτήσουμε το γεγονός, αλλά για να αναζητήσουμε ένα τρόπο άμεσης αποκλιμάκωσης , γιατί αυτό ορίζει το συμφέρον των εργαζομένων».
Και προσθέτουν πως «η βία, οι παραγοντισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι παρορμητικές συμπεριφορές και η «εν θερμώ» αντιμετώπιση της κάθε διαφωνίας πρέπει να εξοβελιστούν από τη δράση και την καθημερινή πρακτική των Σωματείων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.