Το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας είναι ένα πιθανό σενάριο σύμφωνα με τον αναλυτή των FinancialTimes, Lionel Barber.

Το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας είναι ένα πιθανό σενάριο σύμφωνα με τον αναλυτή των FinancialTimes, Lionel Barber.
Στο εκτενές άρθρο του στην έγκυρη οικονομική εφημερίδα ο Barber αναφέρεται στην προσπάθεια για τη διάσωσης της Ελλάδας, ενώ υπενθυμίζει ότι η χώρα «παράπαιε στα πρόθυρα της κατάρρευσης». 
Υπογραμμίζει επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ο αναλυτής επισημαίνει ότι χρεωκοπία ή αναδιάρθρωση χρέους θα σήμαινε αποχώρηση από το ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι μια πιο μικρή και πιο αυστηρή ευρωζώνη θα επιβίωνε γύρω από τον σκληρό πυρήνα Γαλλίας-Γερμανίας.

Εκτιμά μάλιστα ότι αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο, δεδομένου – όπως λέει- ότι η ελληνική χρεωκοπία είναι μία εξέλιξη την οποία δεν επιθυμεί κανείς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και αδιανόητη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.