Στην Ελλάδα της "άδειας κατσαρόλας" έχουμε και πρόβλημα στο Master Chef.

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία με το σκάνδαλο που ‘έσκασε’ με το βιογραφικό του Άκη Πετρετζίκη-παίχτη στο Master Chef- ένα θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα δημοσιογραφικά γραφεία για το τι τελικά συμβαίνει αφού υποτίθεται πως αυτό το show θέλει μόνο ερασιτέχνες μάγειρες!
Κατά την ταπεινή μας άποψη, ο Άκης κακώς και αδίκως, πλήρωσε τη νύφη καθώς αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των παιχτών είναι επαγγελματίες μάγειρες κι εδώ δημιουργούνται πολλές απορίες!
Καθήκον μας ήταν να ψάξουμε λίγο όλη αυτή την ιστορία και φυσικά το πρώτο βήμα ήταν να βρούμε τους όρους του Αυστραλιανής έκδοσης του Μaster Chef, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι εκεί βασίζεται και το ελληνικό show! Με δυο λόγια οι όροι για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή μεταξύ άλλων είναι:
  -Δεν πρέπει ποτέ να έχεις δουλέψει φουλ ωράριο ή part time σαν μάγειρας, σεφ ακόμη και σαν βοηθός

-Δεν πρέπει ποτέ να έχεις πληρωθεί από τέτοιου είδους δουλείες προετοιμασίας φαγητού σε επαγγελματική κουζίνα όπως ένα εστιατόριο, καφέ από τους τελευταίους έξι μήνες έως 15 χρόνια 


-Δεν πρέπει να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής ή να έχεις κάνει παρουσίαση φαγητού παρά μόνο ερασιτεχνικά και όχι να έχεις σύμβαση επαγγελματική τα τελευταία 15 χρόνια


Αυτοί οι όροι όμως, όπως φαίνεται και αποδεικνύεται δεν ισχύουν για την ελληνική έκδοση του Master Chef ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς ίδια. Σαν να λέμε πιστή αντιγραφή του Αυστραλιανού show! Ποια είναι αυτά; Ας ξεκινήσουμε από τις δοκιμασίες, που είναι ακριβώς ίδιες εκτός από τα υλικά που σαφώς διαφέρουν λόγω χώρας. Έπειτα οι αποχωρήσεις των υποψηφίων, οι ομαδικές δοκιμασίες, η επιστροφή των παιχτών ακόμη όμως και η αλλαγή στα τελευταία επεισόδια, που η αποχώρηση γίνεται μια φορά την εβδομάδα και όχι δυο! 



Γιατί λοιπόν εύλογα διερωτώμεθα υπάρχει διαφοροποίηση μόνο στα κριτήρια επιλογής των παιχτών; 


Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην επικοινωνήσουμε με το Μεγάλο Κανάλι, που έχει αναλάβει τα δικαιώματα του εν λόγω show, προκείμενου να πάρουμε μια επίσημη απάντηση! Η απάντηση έρχεται από την Διεύθυνση Δημοσίων σχέσεων και το Γραφείο Τύπου, το οποίο σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του για αυτό το θέμα μας είπαν: 


H παραγωγή ήταν ενήμερη από την αρχή πως οι περισσότεροι από τους υποψηφίους έχουν εμπειρία σε επαγγελματικές κουζίνες. Επίσης πέρα από το όνομα του Άκη Πετρετζίκη αναφέρθηκαν κι άλλα ονόματα! Τέλος, μας ενημέρωσαν και επίσημα ότι ο τελικός θα διεξαχθεί κανονικά, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί, χωρίς να υπάρχει αλλαγή έπειτα από το βιογραφικό του παίχτη που διέρρευσε.


Nα τονίσουμε εδώ πως και ο έτερος παίχτης του τελικού, Μιχάλης Καλαβρινός είναι επίσης επαγγελματίας μάγειρας. Άρα, τουλάχιστον για αυτούς τους δύο, η αναμέτρηση είναι επί ίσοις όροις. Δεν ξέρουμε βέβαια αν συμφωνούν με αυτό, οι λίγοι μη επαγγελματίες που συμμετείχαν στο εν λόγω show είτε έφυγαν νωρίς είτε αργά.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.