Έτοιμη να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Ντομινίκ Στρος-Καν η καμαριέρα του ξενοδοχείου


Η καμαριέρα του ξενοδοχείου που κατηγορεί τον Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση είναι έτοιμη να αντικρούσει ισχυρισμούς ότι με δική της συναίνεση σχετίστηκε με τον επίδοξο Γάλλο προεδρικό υποψήφιο.
Ο δικηγόρος της ηλικίας 32 ετών καμαριέρας λέει πως η πελάτης του καταθέτει σε συμβούλιο ενόρκων παραπομπής στην Νέα Υόρκη ότι δεν υπήρχε καμιά από μέρους της συγκατάθεση στην σχέση που είχε μαζί της την περασμένη εβδομάδα ο Στρος-Καν σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αμερικανικής μεγαλούπολης.
Η κατήγορος, που είναι διαζευγμένη μητέρα ανήλικου παιδιού με καταγωγή από την Γουιάνα, λέει ότι ο Στρος-Καν επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον της στο πολυτελές διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ του Μανχάταν και αποπειράθηκε να την βιάσει.
Το συμβούλιο ενόρκων παραπομπής εξετάζει καταθέσεις τόσο της κατηγόρου όσο και άλλων προσώπων για να αποφανθεί κατά πόσον υπάρχουν αρκετά τεκμήρια προκειμένου ο Στρος-Καν να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε σύνοδο του δικαστηρίου, την Παρασκευή.
Ο Στρος-Καν αρνείται τις κατηγορίες αυτές καθώς και τους ισχυρισμούς ότι επεχείρησε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από το επεισόδιο. Συνήγοροι του λένε ότι ο επί κεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε γεύμα με την κόρη του στην Νέα Υόρκη μετά την αναχώρηση από το ξενοδοχείο και πως είχε κλείσει πολλές μέρες νωρίτερα το εισιτήριο του για την αεροπορική πτήση που θα έπαιρνε το Σάββατο για το Παρίσι.
Αλλά η δικαστής που επελήφθη της υπόθεσης δεν επέτρεψε στον Στρος-Καν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης, λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να εγκαταλείψει την χώρα. Ο Στρος-Καν κρατείται τώρα σε φυλακή της Νέας Υόρκης και τουλάχιστον μέχρι την εμφάνισή του στο δικαστήριο την Παρασκευή βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση από φόβο μήπως αυτοκτονήσει.
Η υπόθεση Στρος-Καν και το μέλλον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απασχολούν πολλούς νομισματικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι από αυτούς παροτρύνουν τον Στρος-Καν να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και άλλοι συνιστούν στο ίδρυμα να διορίσει αντικαταστάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.