Το ίδιο επιτελείο θα παραμένει στο Οικονομικών

Καμία σημαντική αλλαγή από πλευράς προσώπων δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον άμεσα, ο νέος υπουργός Οικονομικών στο επιτελείο του προκατόχου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο λόγος; Θέλει να αποδείξει κι εμπράκτως ότι υπάρχει συνέχεια στην άσκηση πολιτικής, ενώ από την άλλη κρίνεται πρόωρη η συζήτηση για τέτοιου είδους ανακατατάξεις, που στην παρούσα φάση μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να επιφέρουν.

Έτσι, όπως πληροφορείται το Newscode.gr, μετά τον κ.Σαχινίδη, ο οποίος, όχι απλώς παρέμεινε στο υπουργείο, αλλά αναβαθμίστηκε κιόλας, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον έτερο ισχυρό άντρα του οικονομικού επιτελείου, τον κ.Ζανιά. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στη θέση του, όχι μόνο γιατί πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αλλά κι επειδή παίζει έναν ρόλο - κλειδί.

Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους επικεφαλείς και τα μέλη της τρόικας των ελεγκτών. Οπότε είναι αυτός ο οποίος προσωποποιεί προς τα έξω τη συνέχεια στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής της χώρας, πράγμα που θεωρείται και είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, από πολλές απόψεις.

Το ίδιο, κατά το μάλλον ή ήττον, ισχύει και με την περίπτωση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Εν προκειμένω, ο λόγος αφορά στον κ.Χριστοδούλου, ο οποίος διαχειρίζεται τα - όποια - αποθεματικά του δημοσίου και έχει τις σχέσεις με τους διαχειριστές των μεγάλων ξένων χαρτοφυλακίων. Επίσης θέση - κλειδί για την ελληνική οικονομία, στην παρούσα συγκυρία.
Το πιθανότερο είναι ότι κι αυτός, λοιπόν, θα παραμείνει στη θέση του, ενώ το επιτελείο του κ.Βενιζέλου θα εμπλουτισθεί και από νέα στελέχη, τα οποία θα φέρει και θα εγκαταστήσει στο υπουργείο ο ίδιος, προσεχώς.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.