Πρόταση από το Δήμο Κορωπίου για την μεταφορά των μαθητών Αν. Αττικής

Το δημοτικό συμβούλιο Κορωπίου προτείνει τη μεταφορά της αρμοδιότητας των μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής για τον βέλτιστο προγραμματισμό των διαδρομών και την επίτευξη της οικονομικότερης προσφοράς λόγω μαζικής μεταφοράς. 



Στη περίπτωση δε που δεν επιτευχθεί αυτό προτείνουν: α) την παράταση των συμβάσεων έως ότου εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση αγοράς λεωφορείων 
β) την ένταξη μέσω του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών για τους Δήμους, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς των μαθητών (λεωφορεία) και η στελέχωση με οδηγούς Λεωφορείων και συνοδούς μαθητών από μετάταξη ή πρόσληψη καλύπτοντας και τις αντίστοιχες δαπάνες.

Η πρόταση του δήμου Κορωπίου έχει συγκεντρώσει την αποδοχή και άλλων δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κορωπίου, αφού εξοικονομεί πόρους και τους αξιοποιεί για μια οριστική λύση.


Ας σημειωθεί ότι στον δήμο Κορωπίου ο ανοικτός διεθνής δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκλογή αναδόχων σύμβασης για την μεταφορά μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης 2011-2012 ήταν προϋπολογισμού 816.375,12€ και κηρύχτηκε άγονος όπως αυτό έγινε και στους όμορους Δήμους Μαρκοπούλου, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας–Πικερμίου, Παλλήνης-Ανθούσας-Γέρακα, Σαρωνικού, Κερατέας-Λαυρεωτικής και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.


Η ρύθμιση που προτείνει ο Δήμος Κορωπίου για τις σχολικές του μονάδες αφορά 319 μαθητές Α΄/θμιας Εκπαίδευσης και 323 μαθητές Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την αριθμ. 35415/28-07-2011 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1701/Β΄/1-08-2011) άρθρο 1, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Σχολείων, οι οποίοι κατοικούν από την έδρα του σχολείου τους σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής: α) 1.200 μέτρα για μαθητές Α΄/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά), β) 2.500μέτρα για μαθητές Γυμνασίων, γ) 4.000μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

 
 
ΠΗΓΗ: ΑΤΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.