Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στη Γερμανία. (Για ελάτε στο Ελληνικό δίκαιο)

Αντισυνταγματική έκρινε τη νέα μισθολογική κλίμακα του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης που προβλέπει μείωση μισθών και επιδομάτων των καθηγητών πανεπιστημίων, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Σύμφωνα με το δικαστήριο στην Καρλσρούη, οι καθηγητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δικαιούνται πολύ υψηλότερο βασικό μισθό και έχουν τεκμηριωμένο δικαίωμα καταβολής πριμ παραγωγικότητας. 

Η απόφαση αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς οι αμοιβές καθηγητών πανεπιστημίων έχουν αναθεωρηθεί στη Γερμανία από το 2005. Η απόφαση επηρεάζει, επίσης, πολλά άλλα ομόσπονδα κρατίδια με συγκριτικά χαμηλούς μισθούς. 

Για το θέμα είχε προσφύγει στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο ένας καθηγητής Χημείας από το Μάρμπουρκ με τη στήριξη του Γερμανικού Συλλόγου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο καθηγητής είχε προσληφθεί με μισθό 3.890,05 ευρώ και επιπρόσθετο επίδομα απόδοσης 23,72 ευρώ, τον οποίο το δικαστήριο χαρακτήρισε μικρό για ένα κράτος που θέλει να προσφέρει στους υπαλλήλους του έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής.

Το κρατίδιο της Έσσης έχει προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για να τροποποιήσει τη ρύθμιση και να αναβαθμίσει τις αμοιβές των καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.