Ανακοίνωση της ΚΟΕ • Ο αγώνας ενάντια στο κατοχικό καθεστώς συνεχίζεται


Ανακοίνωση της ΚΟΕ
• Ο αγώνας ενάντια στο κατοχικό καθεστώς συνεχίζεται
• Να τελειώνουμε με τους δοτούς και τους διαπλεκόμενους
• Να φύγουν όλοι – Εμπρός για τη Μεταπολίτευση του Λαού
• Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση, χειραφέτηση

1. Η ΚΟΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα νέα δεσμά που θέλει να επιβάλλει το τροϊκανό καθεστώς. Χαιρετίζει το αγωνιστικό φρόνημα που έχει φουντώσει μέσα στο λαό ενάντια στην κατοχή, την τυραννία και τη χούντα που επιβάλλεται, και ιδιαίτερα ενάντια στην κοινωνική εξόντωσή του. Χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που στο κέντρο της Αθήνας δεν κάμφθηκαν από τις ανελέητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, και με επιμονή και σταθερότητα κατευθύνονταν και παρέμεναν στο χώρο του Συντάγματος. Η φλόγα στις ψυχές έχει ανάψει, και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κατοχικό καθεστώς.
2. Η ΚΟΕ καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκφοβισμού που ξεκίνησε μόλις η κυβέρνηση Παπαδήμου γνώρισε τους πρώτους κραδασμούς, αποκαλύπτοντας πως η δήθεν «αρραγής ενότητα για τη σωτηρία της χώρας» ήταν διάτρητη αφού έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα καταστροφής της Ελλάδας. Ο φόβος φωλιάζει στο μαύρο μέτωπο, και γι’ αυτό όλοι μαζί παίρνουν μέρος στην εκστρατεία εκφοβισμού με διαγγέλματα, με μαντρώματα των κοινοβουλευτικών ομάδων, και με πρόσχημα ότι αν αρνηθούμε τη δανειακή σύμβαση θα γίνουμε δεύτερη Αργεντινή. Είναι γελοίοι αυτοί που θα υπογράψουν τα νέα δεσμά, όταν λένε ότι το κάνουν για να έχουμε γάλα, σχολεία, φάρμακα, περίθαλψη – τη στιγμή που ήδη τα στερούν και το σχέδιό τους είναι ακριβώς να οδηγήσουν τη χώρα στην πλήρη χρεοκοπία.
3. Η ΚΟΕ καταγγέλλει επίσης τα ΜΜΕ, που ευθυγραμμίζονται σε αυτόν τον εκφοβισμό και τη συσκότιση της αλήθειας. Σε άλλες περιπτώσεις διέκοπταν το πρόγραμμά τους και έδιναν ειδήσεις σε συνεχή ροή. Την Κυριακή αναφέρθηκαν στις διαδηλώσεις μόνο στις βραδινές «ειδήσεις», βλέποντας κυρίως για άλλη μια φορά «επεισόδια κουκουλοφόρων»… Το Mega μάλιστα έφτασε να αναφέρει τον «αστρονομικό» αριθμό διαδηλωτών: 20.000!!! Τα λαγωνικά της πληροφόρησης δεν είδαν τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών στην Αθήνα, δεν είχαν κανένα ρεπορτάζ για το ιδιαίτερο κλίμα που υπήρχε, δεν είδαν καθόλου τις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις δημόσιων χώρων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η άρχουσα τάξη φοβάται το λαό και την οργή του, τα ΜΜΕ σιωπούν και συκοφαντούν.
4. Η ΚΟΕ καταδικάζει τη στυγνή πολιτική απόφαση για κτύπημα με τόσα επικίνδυνα και απαγορευμένα χημικά τους διαδηλωτές. Καταδικάζει τη βία και την κτηνωδία των ΜΑΤ, που εφαρμόζουν αγόγγυστα την πολιτική καταστολής ενάντια στο λαό, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν τα «όπλα» τους με τον πιο άγριο τρόπο ακόμα και εναντίον δύο εμβληματικών αγωνιστών όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η επίθεση ενάντια στους συγκεντρωμένους άρχισε ακριβώς όταν ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης έφτασαν στο Σύνταγμα ξεσηκώνοντας ενθουσιασμό στον κόσμο. Το σχέδιο της παράνομης κυβέρνησης Παπαδήμου για να φιμώσει και να τρομοκρατήσει το λαό, και τελικά να διαλύσει το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ήταν οργανωμένο και προετοιμασμένο εξαρχής. Η ΚΟΕ ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών και την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους.
5. Οι πυρπολήσεις κτιρίων και οι λεηλασίες υπερδιογκώνονται για τη διευκόλυνση της συκοφάντησης και του εκφοβισμού και για να παρασχεθεί άλλοθι στους κυβερνώντες. Δεν μπορούν όμως να συγκαλύψουν την ουσία των ζητημάτων και την προσπάθεια της παράνομης κυβέρνησης να επιβάλλει ένα κοινωνικό μοντέλο εξαθλίωσης και ξεπουλήματος. Δεν μπορούν πια να αποπροσανατολίσουν τόσο εύκολα το λαό, που μαθαίνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στη δίκαιη και μαχητική αντίσταση στην καταστολή και σε τέτοιες ενέργειες. Η πείρα μας δυναμώνει: και το Δεκέμβρη του 2008 επιχειρήθηκε η συκοφάντηση των εξεγερμένων, και το Μάη του 2010, με τη δολοφονία των 3 εργαζομένων στην ΜΑΡΦΙΝ, επιχειρήθηκε ξανά το ίδιο. Δεν μας παραξενεύουν λοιπόν οι πυρπολήσεις κτιρίων: κάθε φορά κάποιοι επιδιώκουν τέτοιου τύπου γεγονότα που δεν έχουν σχέση με τον μαζικό αγώνα και καταφέρονται ανοικτά ενάντιά του, και κάποιοι προσπαθούν να ωφελούνται από αυτά.
6. Μέσα στη Βουλή χτες ψηφίστηκε το «Μνημόνιο 2». Σε ό,τι αφορά το λαό, είναι μια απόφαση παράνομη και έκπτωτη. Κανένας πολίτης δεν έχει ρωτηθεί, κανένας δεν έχει εκλέξει οποιονδήποτε βουλευτή για να ψηφίζει Μνημόνια. Κανένας δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να βγει τρικομματική κυβέρνηση και να έχουμε έναν εκπρόσωπο των τραπεζών και της τρόικας για πρωθυπουργό. Κανένας δεν εξέλεξε τον Ράιχενμπαχ ή τον Φούχτελ ως γκαουλάιτερ και επιτρόπους.
7. Ταυτόχρονα, η χτεσινή ψηφοφορία ανέδειξε ολοκάθαρα το πόσο εύθραυστο είναι το μαύρο μπλοκ. Φανέρωσε πόσο απομονωμένος και διάτρητος είναι ο πολιτικός κόσμος, πόσο βαθαίνει η μεγάλη πολιτική κρίση και πόσο κοντά είναι και μια γενικευμένη αναμόρφωση. Οι 45 διαγραφές βουλευτών από τα 3 κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι αμελητέες. Ποτέ μέχρι τώρα το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ήταν στη Βουλή κάτω από 200 ψήφους, ποτέ οι ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών δεν έφταναν τον αριθμό περίπου των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (63 η ΝΔ, 56 οι ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές). Αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η βουλή βρίσκονται καταφανώς σε πλήρη διάσταση με τη λαϊκή βούληση – και μόνο για αυτό θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου.
8. Η εντεινόμενη κρίση και πολυδιάσπαση του αστικού πολιτικού συστήματος και του μαύρου μνημονιακού μπλοκ αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη ενός άλλου –όχι απλά πολιτικού, αλλά και κοινωνικού– μπλοκ δυνάμεων που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει. Αυτό το μέτωπο θα μπορούσε –αν υπήρχε η βούληση– να θέσει τέρμα στο ειδικό καθεστώς και να βάλει τη χώρα σε μια άλλη πορεία. Πρωταρχικό ζήτημα, πρωταρχικός στόχος που απαιτεί τη μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων είναι το γκρέμισμα του πολιτικού συστήματος που παραπαίει και καταρρέει, αλλά έχει ακόμα δυνάμεις, και στηρίζεται στις πλάτες των ξένων (της τρόικας) και της εσωτερικής διαπλοκής μεγαλοεργολάβων-αεριτζήδων και ΜΜΕ.
9. Ο πολιτικός κόσμος έχει πάρει διαζύγιο από το λαό. Δεν τον αντιπροσωπεύει, ακυρώνει με τις αποφάσεις του το παρόν και το μέλλον του λαού και των μελλοντικών γενιών, μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω. Είναι όργανο των τοκογλύφων, των πλουσίων, των χρηματιστών, των κλεπτοκρατών, των ευρωκρατών. Εκπροσωπεί τον κόσμο των σύγχρονων δωσίλογων, των συνεργατών της τρόικας, της ραγιάδικης πλουτοκρατίας. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα πρέπει να ανατραπεί. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της πάλης μας για διέξοδο και σωτηρία της χώρας και του λαού.
10. Η χώρα βουλιάζει, ο λαός θέλει Δημοκρατία και Ανεξαρτησία, παλεύει για την επιβίωση, θέλει το γκρέμισμα αυτού του καθεστώτος. Έχει έρθει ο καιρός να ακουστεί η φωνή του. Να πάρει το λόγο ο λαός! Η απαίτηση «Να εκφραστεί ο λαός» δεν σημαίνει να δώσει την ψήφο του σε κάποιο κόμμα σε επόμενες εκλογές μέσα στο κατοχικό πλαίσιο και με αποδοχή των μνημονιακών τετελεσμένων. Σημαίνει να βρεθεί διέξοδος για την πλέον δημοκρατική και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης σχετικά με τα Μνημόνια, το πολιτικό σύστημα, την τρόικα, το κατοχικό καθεστώς. Να μπει επιτέλους τέλος στα απανωτά πραξικοπήματα που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια.
11. Ο δρόμος προς μια πολιτική λύση και αλλαγή κατεύθυνσης δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την παρέμβαση του λαού, χωρίς τον ξεσηκωμό του, χωρίς τους αγώνες του, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πόθοι του και οι ανάγκες του πρέπει να γκρεμίσουν τα εμπόδια που βάζει μια μειοψηφία που παράνομα κυβερνά και ξεπουλά τη χώρα, με αγγλικό δίκαιο και γερμανική επιτροπεία. Ευρύτατη, λοιπόν, συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την επίτευξη μιας πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής διεξόδου για τη χώρα, για ένα μέτωπο σωτηρίας της χώρας. Πλατειά ζύμωση και προετοιμασία του λαού για τα αναγκαία και πιο συγκεκριμένα βήματα οικονομικής ανάταξης. Κάθε άλλο παρά θα βουλιάξει η χώρα σε μια τέτοια περίπτωση. Αντίθετα, έτσι θα μπουν τα θεμέλια για μια δημοκρατική πορεία και ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
12. Η Αριστερά οφείλει να ακούσει τη λαϊκή εντολή για ενότητα και αντικατοχικό-αντιμνημονιακό αγώνα. Οφείλει να ακούσει τη γνήσια λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι προδότες που ξεπουλούν τη χώρα και καταδυναστεύουν το λαό. Οφείλει να ενωθεί, όχι απλά με τον εαυτό της ή κλεισμένη στους ξεχωριστούς μικρόκοσμούς της, αλλά με το λαό και τα αιτήματά του. Αυτό μόνο θα της δώσει προωθητική δύναμη και θα την καταστήσει σε μια πορεία ξανά χρήσιμη και υπηρέτη του λαού.
13. Η απλή λογική και το καθήκον επιβίωσης του λαού και σωτηρίας της χώρας επιτάσσουν το μέτωπο και τον ξεσηκωμό που θα ανατρέψει το κατοχικό καθεστώς, θα οργανώσει την αβίαστη έκφραση της λαϊκής βούλησης και θα θέσει σαν πρώτη προτεραιότητα την ανακούφιση του λαού, προχωρώντας άμεσα σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές. Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους. Όχι άλλες αλυσίδες! Εμπρός, για τη Μεταπολίτευση του Λαού!
Ο λαός να πάρει στα χέρια του το μέλλον της Ελλάδας!
14/2/2012
Κομμουνιστική Οργάνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.