Τι εννοούσε ο Πούτιν με όσα είπε για την Ελλάδα και γιατί στην Αθήνα "κάνουν ότι δεν ακούν";

Την ώρα που η τρόϊκα πίεζε κι άλλο το μαχαίρι στο λαιμό μας, απαιτώντας να συμφωνήσουμε χωρίς πολλές αντιρρήσεις στην οικονομική μας αυτοεξόντωση, ο...
Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν,έριχνε μια βόμβα από τη Μόσχα.

“Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012". 


Και πρόσθεσε:

 

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».Παραδόξως οι δηλώσεις Πούτιν, οι οποίες έγιναν γνωστές στην Αθήνα,το απόγευμα δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ,αν και λίγες ώρες πριν στη Βουλή είχε διαβιβαστεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος του 2009. 

Οι δηλώσεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν θυμηθούμε ότι πριν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να βάλει …γεμάτα πιστόλια πάνω στο τραπέζι που τελικά τα στρέψαμε στο κρόταφό μας,είχε συναντηθεί με τον Πούτιν και όλες οι πληροφορίες έλεγαν τότε,ότι η Μόσχα είχε προσφερθεί να βοηθήσει οικονομικά. 

Δεν πήραμε αυτή την επιλογή,σε αντίθεση με τη Κύπρο,η οποία πριν λίγες μέρες εκταμίευσε δόση δανείου από τη Ρωσία.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα όσα προσέφερε ο Πούτιν το 2009 ήταν πράγματο θετικά και ελπιδοφόρα. Το βέβαιο είναι ότι καλό θα ήταν να μάθουμε τι είχε προηγηθεί της επιλογής του ΔΝΤ η οποία κανείς πια δεν αμφιβάλει ότι ήταν ατυχέστατη.

Ο Πούτιν δεν μιλά συχνά.Και όταν το κάνει δεν το κάνει τυχαία.Και όσα είπε χθες έκαναν τόσο θόρυβο,που είναι ανώφελο να παριστάνουν όλοι στην Αθήνα,ότι δεν τον άκουσαν.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.