Τελεσίγραφο της EKT σε Κύπρο


Ξεκάθαρη προειδοποίηση έστειλε προς την Κύπρο το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γκιόργκ Άσμουσεν, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν δεν βρεθεί λύση για την διάσωση της οικονομίας του νησιού μέχρι την Τρίτη που ανοίγουν οι τράπεζες, η ΕΚΤ θα σταματήσει να τις χρηματοδοτεί, απειλώντας τες με χρεοκοπία.

Η προειδοποίηση αυτή του Άσμουσεν από την Φρανκφούρτη , έρχεται να προστεθεί στα σενάρια περί χρεοκοπίας του νησιού, τα οποία πυροδότησαν και κύκλοι της Κομισιόν με τον αντιπρόεδρο της Μάρος Σέφκοβιτς να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ««η μόνη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο, είναι η χρεοκοπία»
Η διακοπή της ρευστότητας με την οποία απειλεί ο Άσμουσεν, ισοδυναμεί με ασφυξία για τις δύο μεγάλες τράπεζες οι οποίες θα βρίσκονται de facto σε καθεστώς χρεοκοπίας και θα πρέπει να εκκαθαριστούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.