Διακόπτονται σήμερα οι δίκες για τρεις ώρεςΠανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα οι τέσσερις μεγαλύτερες δικαστικές ενώσεις, με παράλληλη τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων (11:00-14:00). 

Οι δικαστικές συγκεντρώσεις θα γίνουν στα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας. Στην Αθήνα θα γίνει στις 11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων.

Οι δικαστές ζητούν την απόσυρση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Διεκδικούν:

-Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των ολομελειών των οικείων δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αυτών.

-Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου οι οποίες, παραβλέποντας τις αρχές του Πειθαρχικού Δικαίου, επιτρέπουν την περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών λειτουργών και τη στέρηση χρήσης των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση «αδικαιολόγητης» καθυστέρησης.

-Την απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που απαγορεύει τη μετάθεση δικαστικού λειτουργού πριν από τη συμπλήρωση δύο δικαστικών ετών στον τόπο όπου τοποθετήθηκε.

-Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που περιορίζουν τον προληπτικό έλεγχο και γενικώς αδρανοποιούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις ενώσεις υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση αυτά που «σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία θεωρούνται αυτονόητα: α) ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα, β) η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.