Ο παπά-Χριστόδουλος με τα maalox στην πρώτη γραμμή

Ο παπά-Χριστόδουλος με τα maalox στην πρώτη γραμμή

Ο παπά-Χριστόδουλος, ο Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» της Μεγάλης Παναγίας, είναι πάντα μαζί μας στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου από τα καταστροφικά σχέδια της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Πρόσφατα τον έμαθε και το πανελλήνιο, από τον πύρινο λόγο που εκφώνησε στη μεγάλη συγκέντρωση κατά της “επένδυσης” στις 24 Φεβρουαρίου («ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»).

Ο παπά-Χριστόδουλος ήταν μαζί μας και προχθές στα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στην Ιερισσό. Μια τον έβλεπες πάνω στις ταράτσες να καταγράφει τα γεγονότα (δείτε την κάτω φωτογραφία), την επόμενη στιγμή ήταν στην πρώτη γραμμή καλύπτοντας την βιαιότητα των ΜΑΤ και μπροστά του έσκαγαν τα δακρυγόνα και οι βομβίδες κρότου λάμψης. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει ούτε να δει, και εκείνος συνέχιζε χωρίς να χάνει το χιούμορ του. Τον κυνηγούσαμε για να του βάλουμε στο πρόσωπο maalox. Eίχε και κάτι ακουστικά για το κινητό τηλέφωνο στα αυτιά του και έδινε στον “αέρα” συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οι κάτοικοι έτρεχαν να τον βοηθήσουν, τον χειροκροτούσαν και τον ευχαριστούσαν για όσα κάνει για τον αγώνα. Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι αναμνηστική, για να δουν όλοι σε ποια κατάσταση αυτός ο ιερέας κυκλοφορούσε εχθές νηστικός –όπως κι εμείς- ανάμεσά μας όλη τη μέρα, ενώ κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα από το βελούδινο καναπέ τους και την τηλεόραση. Για την αγάπη των κατοίκων ο π. Χριστόδουλος «γέγονε τα πάντα», μη υπολογίζοντας καμμία απολύτως συνέπεια, και τον ευχαριστούμε γι’αυτό!

http://antigoldgreece.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.