Φυλάκιση 8 ετών σε Απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. «πουλούσε προστασία»

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με την κατηγορία ότι παρείχε προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων. 
Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Πρόκειται για πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Χαριλάου, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το διάστημα από το 2002 έως το 2005, εκβιάζοντας δύο καταστηματάρχες της περιοχής εισέπραττε χρηματικά ποσά, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μην υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους. 

Φέρεται ότι από τον πρώτο απέσπασε περίπου 36.000 ευρώ κι από το δεύτερο 600 ευρώ. Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεχόταν διάφορα «δωράκια» από καταστηματάρχες της ίδιας περιοχής (από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι νωπό χοιρινό κρέας), τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για το αστυνομικό τμήμα. 

Μάλιστα, ακόμα και ο παράγοντας της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, πείστηκε και δώρισε μία τηλεόραση στο αστυνομικό τμήμα. 

Η δράση του αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες δύο επιχειρηματιών, στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «σκευωρία», υποστηρίζοντας ότι οι καταγγέλλοντες με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τον εκδικηθούν. «Αμαύρωσαν έναν παρασημοφορημένο αστυνομικό» είπε χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για εκβίαση χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Πάντως, ο ίδιος είχε καταδικασθεί κατά το παρελθόν, πάλι για εκβίαση, και του επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ζήτησε δανεικά από ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.