Γιατροί κατά της Χρυσής Αυγής

Σύσσωμος ο ιατρικός κλάδος καταδικάζει τις εξαγγελίες της Χρυσής Αυγής ότι θα προσφέρει το Σάββατο «αίμα μόνο για Έλληνες» σε όλη την χώρα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να μετατρέψει η Χρυσή Αυγή τον θεσμό της αιμοδοσίας, σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας».

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι «η εμμονή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση όλων των αιμοδοσιών ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού», ενώ παράλληλα γιατροί και νοσηλευτές ζητάνε την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για να αποτραπεί «η ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της αιμοδοσίας από τη Χρυσή Αυγή».
Λ.Χ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.