Δένδιας στο Σ.Ε.Β. : Eθνικό και πατριωτικό καθήκον αποτελούν oι μεταρρυθμίσεις

Σκληρή κριτική στο λαϊκισμό και την άρνηση των μεταρρυθμίσεων άσκησε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα. «Οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν απάντηση στις απαιτήσεις της τρόικας. Αποτελούν το εθνικό και πατριωτικό καθήκον, αναγκαίο όρο της ανάπτυξης και της εθνικής επιβίωσης», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός και πρόσθεσε:
«Η άρνηση του λαϊκισμού, ο οποίος έχοντας ένδυση την λεοντή της φιλευσπλαχνίας και του δήθεν ενδιαφέροντος για τον μαστιζόμενο από την κρίση συνάνθρωπο, στρέφεται εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, αποτελεί σήμερα τη μέγιστη κοινωνική προσφορά».

 Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ένα από τα παρεπόμενα της στρεβλής μας ανάπτυξης είναι ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα, παραδόξως, γίνεται αντιληπτή από ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού με αρνητικό πρόσημο.

«Την στιγμή που η επιχειρηματικότητα, δηλαδή η ανάληψη κινδύνου και πρωτοβουλίας, θεοποιείται σ' όλες τις κοινωνίες του πλανήτη, η Ελλάδα, μια μικρή περιφερειακή, ενδοστρεφής και με αγκυλώσεις οικονομία, αρνείται, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, να αποδεχθεί το αξιολογικό πρότυπο των προοδευμένων κοινωνιών», σημείωσε.

Υποστήριξε δε ότι ο πραγματικά λαϊκός δημοκρατικός καπιταλισμός είναι «το δικαίωμα του κάθε δημιουργικού Έλληνα που αναλαμβάνει κίνδυνο και πρωτοβουλία, με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο να βρει ένα ισχυρό και σύγχρονο πλαίσιο στήριξης της προσπάθειάς του». 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας ζήτησε να θεσπιστεί ειδικό χρηματοδοτικό, φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς για τις νέες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι το υφιστάμενο «δεν διευκολύνει τον νέο, που ξεκινά τον αυτόνομο βηματισμό του, με πενιχρά μέσα στη διάθεσή του και χωρίς ουσιαστική στήριξη σε θέματα έξω από το αντικείμενο της έρευνάς του».
Το νέο πλαίσιο κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ πρέπει να περιλαμβάνει:
-Ειδικό καθεστώς αρχικής χρηματοδότησης (χρηματοδότηση τύπου "πριμ εκκίνησης", αντί για επιχορήγηση μέρους της επένδυσης).
-Ειδική φορολογική μεταχείριση για την πρώτη πενταετία λειτουργίας.
-Ειδική ασφαλιστική μεταχείριση για την πρώτη πενταετία.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.