Αύξηση κερδών κατά 23% για τις 1.000 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Τι κι αν η εξαθλίωση των πολιτών επεκτείνεται σαν μάστιγα σε όλο και περισσότερες χώρες!

Τα κέρδη των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου αυξήθηκαν πέρυσι κατά 23% και ανήλθαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 920 δισεκ. δολαρίων.

Οι κινεζικές τράπεζες κατέγραψαν προ φόρων κέρδη ύψους 292 δισ. δολαρίων ή το 32% των παγκόσμιων κερδών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των κερδών και της κεφαλαιακής ισχύος των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών από το περιοδικό The Banker.

Στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας βρίσκονται η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC), η Κατασκευαστική Τράπεζα της Κίνας (China Construction Bank), η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agriculture Bank of China) και η Bank of China.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ είχαν συνολικά κέρδη ύψους 183 δισεκ. δολαρίων, με επικεφαλής την Wells Fargo (με κέρδη 32 δισεκ. δολαρίων).

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης είχαν μόλις το 3% των παγκόσμιων κερδών από το 25% που είχαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το περιοδικό.

Οι ιταλικές τράπεζες έχασαν συνολικά 35 δισ. δολάρια πέρυσι, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών.

Οι ιαπωνικές τράπεζες σημείωσαν κέρδη 64 δισεκ. δολαρίων ή το 7% των παγκόσμιων κερδών, ακολουθούμενες από τις καναδικές, γαλλικές και αυστραλιανές τράπεζες (με κέρδη 39 δισεκ. δολαρίων για κάθε χώρα), τις βραζιλιάνικες τράπεζες (26 δισ. δολάρια) και τις βρετανικές (22 δισεκ. δολάρια).

Η κινεζική τράπεζα ICBC διατήρησε την θέση της ως η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, με βάση το ύψος των κεφαλαίων της. H China Construction Bank ανέβηκε στη δεύτερη από την πέμπτη θέση, ακολουθούμενη από την JPMorgan, τη Bank of America και την HSBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.