Σεπτέμβριο του 2015 δίνονται τα πετρελαϊκά οικόπεδα

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Μέσα σε διάστημα 12 μηνών, από την επίσημη έναρξη του γύρου παραχωρήσεων το Σεπτέμβριο θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις αναδόχους εταιρείες, τόνισε χθες στη διάρκεια του συνεδρίου “Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου” η επικεφαλής της ΕΔΕΥ καθηγήτρια Σοφία Σταματάκη.

Στην παρουσίασή της η κ. Σταματάκη παρουσίασε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την προκήρυξη του γύρου με τη δημοσίευση στην εφημερίδα τη Ε.Ε. του διαγωνισμού το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ ένα χρόνο μετά η διαδικασία θα κλείσει με την υπογραφή των συμβάσεων. 

Επίσης ανακοινώθηκε χθες ότι θα υπάρξει άμεση στελέχωση της ΕΔΕΥ με τουλάχιστον 20 άτομα από την αγορά υδρογονανθράκων.

Χθες μετά τις επίσημες παρουσιάσεις που έγιναν από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, την πρόεδρο της ΕΔΕΥ Σοφία Σταματάκη καθώς επίσης και τους εκπροσώπους της PGS και της ξεκίνησαν στο πλαίσιο του συνεδρίου τα b2b ραντεβού στα τρία data rooms που δημιουργήθηκαν ειδικά για επαφές με εκπροσώπους της αγοράς.

Όλα τα χθεσινά ραντεβού αλλά και τα περισσότερα της σημερινής ημέρας είχαν κλειστεί, γεγονός που δείχνει και το ενδιαφέρον από τις περίπου 30 εταιρείες που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Οι πρώτες εντυπώσεις που μεταφέρουν πηγές της αγοράς είναι θετικές και εκείνο που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες είναι η βούληση του ελληνικού δημοσίου να προχωρήσει την υπόθεση των διαγωνισμών, ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρότυπα και τους αυστηρούς κανονισμούς της ΕΕ για τις αδειοδοτήσεις. 

Παράλληλα θετικά σχόλια απέσπασε η προεργασία, η οργάνωση και ο σχεδιασμός της διαδικασίας, που χαρακτηρίζεται από ανεξάρτητες πηγές ως «επαγγελματικός».

Κατά τη σημερινή κλειστή δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου που διοργανώνεται από το ΥΠΕΚΑ και την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του Research Centre for Energy Management (RCEM) του ESCP Europe Business School και του Greek Energy Forum, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δεκάδες ραντεβού με εταιρείες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.