ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 6 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΘΗΝΑΣ της ΔΗΜΑΡ

Έχουμε εκφράσει ήδη έντονα τις διαφωνίες μας για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του Συνεδρίου του κόμματος τον προσεχή Σεπτέμβριο, εκτιμώντας ότι ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής του, σε ένα τοπίο αποδιαρθρωμένου κομματικού ιστού μετά από μία εκλογική συντριβή, θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά το ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών και θα επιτείνει την εσωστρέφεια της ΔΗΜΑΡ. 
Σήμερα, η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται για μια ακόμα φορά με τακτική «σλάλομ» και ασάφειας. Αποστέλλει με καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου επιστολές στις όποιες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, αλλά προσεγγίζοντας συγχρόνως και τον Σύριζα

Σε αυτές μας τις ανησυχίες, ήρθε να προστεθεί και η απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας αποπομπή του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού, επειδή διατύπωσε το αυτονόητο, δηλαδή την άρνησή του να συνυπογράψει μία πρόταση για δημοψήφισμα, η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι με τους θεσμούς , που απέχει παρασάγγας τόσο από οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με την ενεργειακή πολιτική της χώρας όσο και από την έννοια των ουσιαστικών δημοκρατικών διαδικασιών. 
Επελέγη από τον πρόεδρο του κόμματος η διαγραφή ενός βουλευτή στον οποίο οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία της ΔΗΜΑΡ, εφόσον ήταν ένας από τους 4 που αποχώρησαν από τον Συνασπισμό και συνίδρυσαν τον νέο φορέα. Ξεχάστηκε η αδιάλειπτη συνεισφορά του στην Ανανεωτική Αριστερά αλλά και η μεγάλη συμβολή του στο δύσκολο έργο της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης της ΔΗΜΑΡ στις περιφερειακές εκλογές του 2010, συσπειρώνοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που στη συνέχεια πολλοί από αυτούς έγιναν μέλη του κόμματος και το στήριζαν όλον αυτό τον καιρό.
Τις παραπάνω αποφάσεις, εκτιμούμε ότι δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε από τη θέση του στελέχους της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α΄ Αθήνας, ιδιαίτερα όταν έχουμε ήδη αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος στο επικείμενο συνέδριο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, με την παρούσα επιστολή ανακοινώνουμε την αποχώρησή μας από το όργανο.

Δρίβας Θανάσης
Επιτροπάκη Κατερίνα
Ζορμπαλά Ειρήνη
Λευκαδίτης Στάθης
Παπαστεργιοπούλου Σμαράγδα
Τσεκούρα Έλσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.