Πολίτης με επιστολή του προς τη Βουλή ξεφτιλίζει όσους Βουλευτές ψήφισαν μνημόνια και δανειακές συμβάσεις

Η φωτογραφία της ερώτησης πολίτη προς τη Βουλή των Ελλήνων κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης γιατί μας εκφράζει όλους.
Ο συμπολίτης μας γράφει ότι αφού έκανε τη φορολογική του δήλωση για ποσό 19.225 ευρώ του «βεβαιώθηκε» φόρος 7.625 ευρώ.

Αθροίζοντας σε αυτά τις ασφαλιστικές εισφορές 4.800 ευρώ, χαράτσι 1.500 ευρώ, τέλη κυκλοφορίας 260 ευρώ, το σύνολο των φόρων που έχει πληρώσει φτάνουν στα 14.000 ευρώ!
Προσέξτε, ο άνθρωπος εισέπραξε από την εργασία του 19.225 ευρώ και πλήρωσε σε φόρους 14.000 ευρώ!
Στη συνέχεια ο ίδιος επισημαίνει ότι αφού αφαιρέσει από τα 5.225 ευρώ που του… αφήνει το κράτος μετά από τους φόρους έμμεσους και άμμεσους (δηλαδή λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα) λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ασφάλεια αυτοκινήτου, απομένουν 2.985 ευρώ για εκείνον και την τετραμελή οικογένειά του, δηλαδή περίπου 250 ευρώ το μήνα!
Εάν δεν υπήρχε το απαίσιο ελληνικό κράτος με τους δυσβάσταχτους φόρους του, ο άνθρωπος αυτός και η οικογένειά του θα μπορούσαν να ζουν, από την εργασία του, με 1.600 ευρώ περίπου το μήνα.
Να το πούμε αλλιώς; Από τα 1.600 ευρώ (μέσο όρο) που εισπράττει το μήνα με την εργασία του, του αφήνει το μνημονιακό καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου μόλις 250 ευρώ για εκείνον, τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.
Κι απορούν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπόλοιπος κυβερνητικός θίασος γιατί ο λαός τους μισεί και τους απεχθάνεται; Τι θα πείτε σε αυτόν τον άνθρωπο εξευτελισμένοι πολιτικάντηδες; Ότι τον σώζετε να μη γίνει η Ελλάδα Βουλγαρία; Μα, με αυτά τα ψίχουλα που του αφήνετε να ζήσει, σαν τη Βουλγαρία δεν είναι;
Το καζάνι που βράζει θα σκάσει και όταν σκάσει οι άθλιοι συγκυβερνήτες, που σύμφωνα με τον ορισμό του Θουκυδίδη μπορούν να θεωρούνται και προδότες, να δούμε από που θα πρωτοφύγουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.