Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε στην Κούβα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε στην Κούβα, κατά την έναρξη μιας περιοδείας του στη Λατινική Αμερική με στόχο, όπως έχει δηλώσει, την αναθέρμανση των σχέσεων της χώρας του με παλιούς φίλους από τη σοβιετική εποχή.

Ο Πούτιν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και τον αδελφό του, τον ηγέτης της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, μετέδωσαν κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.



Ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τον 87χρονο Φιντέλ, η υγεία του οποίου είναι εύθραυστη, στο σπίτι του στην Αβάνα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Η κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού της Καραϊβικής είχε εξασφαλίσει οικονομική στήριξη από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, αλλά αυτή σχεδόν εκμηδενίστηκε καθώς η Ρωσία αντιμετώπισε τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες έπειτα από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.


Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την εμβάθυνση της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας ως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Πούτιν σε αυτό το ταξίδι.
Ο Πούτιν αναμένεται αύριο Σάββατο να ταξιδέψει στην Αργεντινή και να φθάσει την Κυριακή στη Βραζιλία, όπου θα παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Γερμανία και στην Αργεντινή στο Ρίου ντε Ζανέιρου. Αναμένεται ότι θα έχει στο περιθώριο του μια σύντομη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.


Κατόπιν θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των αναπτυσσόμενων κρατών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) την 15η και την 16η Ιουλίου στη Μπραζίλια, την πρωτεύουσα, και τη Φορταλέζα, στις ακτές στον Ατλαντικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.