Άρχισε η μάχη για το ηλεκτρικό ρεύμα. Συμβολικός αποκλεισμός τώρα στην Χαλκοκονδύλη

Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» διοργανώνει σήμερα η ΓΕΝΟΠ, στις 19:00 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30). Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα και οι διαδηλωτές θα καταλήξουν στο υπουργείο Οικονομικών. Στο συλλαλητήριο καλέι και η ΑΔΕΔΥ.

Ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Συμβολική περικύκλωση των γραφείων της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη αυτή την ώρα. Παναττικό συλλαλητήριο σήμερα, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ». 13 μονάδες εκτός λειτουργίας. 
Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς (ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), στα ορυχεία, στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Αγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, στο υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, στο υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Αρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.
13 θερμοηλεκτρικές μονάδες (λιγνιτικές και φυσικού αερίου) συνολικής ισχύος 2.700 MW έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα διακοπών ρεύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας απο τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Οι απεργοί είχαν προειδοποιήσει ότι προτίθενται να θέσουν εκτός λειτουργίας μονάδες παραγωγής και ορυχεία, καθώς και ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη διοικητικών γραφείων της ΔΕΗ.
Εν μέσω αντιπαραθέσεων, άρχισε την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου.
Για μεγάλη μάχη με τους συνδικαλιστές και την αντιπολίτευση για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου απείλησε ανοιχτά με επιστράτευση, εφ' όσον από οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης κατεβάσουν τους διακόπτες, και επενδύει στην παλιά, δοκιμασμένη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή στην πιθανή αντίδραση των άλλων κοινωνικών ομάδων.

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και για τον σκοπό αυτό θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.
Ντ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.