Δείτε το νέο “υπερσκάφος” του Λιμενικού 58 μέτρων από αλουμίνιο

Νέο περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης αποκτά το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ολοκληρώθηκε και υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά ενός περιπολικού πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (O.P.V.), ολικού μήκους 58 μέτρων και τύπου DAMEN STAN PATROL 5509.
Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με τη επωνυμία «B.V.Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «προκηρύχθηκε την 03/04/2013 δημόσιος, τακτικός διαγωνισμός ανοικτής διαδικασίας, διεθνούς συμμετοχής για την προμήθεια ενός Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης προϋπολογισμού 40.000.000,00 ευρώ, ο οποίος διενεργήθηκε την 21-06-2013, με την συμμετοχή τριών εταιρειών. Κατόπιν της ολοκλήρωσης αξιολόγησης των προσφορών των τριών συμμετεχουσών εταιρειών από τις αρμόδιες επιτροπές, την 23-04-2014 ο εν διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία «BV Scheepswerf Damen Gorinchem», έναντι του συνολικού συμβατικού τιμήματος των 28.800.000,00 ευρώ».
Το έργο έχει ενταχθεί «ως πολυετής δράση στα Ετήσια Προγράμματα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων 2012 και 2013 και συγκεκριμένα για το ΤΕΣ 2012 έχει δεσμευτεί το ποσό 6.000.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση κατά ποσοστό 95% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από το αντίστοιχο ετήσιο πρόγραμμα του 2013 έχει δεσμευτεί το υπόλοιπο ποσό της συμβατικής αξίας με χρηματοδότηση κατά ποσοστό τουλάχιστον 75% από κοινοτικούς πόρους».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το πλοίο έχει δυνατότητα διατήρησης πλεύσης υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η γάστρα του κατασκευάζεται από χάλυβα, ενώ οι ναυπηγικές γραμμές της έχουν βελτιστοποιηθεί για υψηλή απόδοση με την ειδικά σχεδιασμένη πλώρη τύπου AxeBow (πέλεκυ).
Επίσης αναφέρεται ότι «υλικό της υπερκατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο, το ολικό του μήκος θα είναι 58 μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας. Επιπλέον θα διαθέτει στη πρύμνη κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους, καθώς και άνω γέφυρα (flying bridge). Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον».
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας λόγω της συμβολής του στην ενδυνάμωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος και την εν γένει διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. O σύγχρονος και πολυδιάστατος ρόλος που καλείται το Λιμενικό Σώμα να διαδραματίσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα, καθώς και για την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από πάσης φύσεως απειλές, επιτάσσουν την αναβάθμισή του σε τεχνικά μέσα και αυτό πράττουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.