Νομικά αίολος ο ισχυρισμός για παραγραφή των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής
Του Ελευθέριου Ρήνου
Η Εθνική Τράπεζα και η νομική ομάδα της έχουν οχυρωθεί πίσω από την υποτιθέμενη παραγραφή, μια και θεωρούν πως οποιοδήποτε έγκλημα ή απάτη στον ελλαδικό χώρο παραγράφεται μετά την πάροδο κάποιων ετών. Για το λόγο αυτό, η τράπεζα δεν αποδέχεται τις όποιες ευθύνες της στο σκάνδαλο της απορρόφησης της Τράπεζας Ανατολής και της μη αποπληρωμής των μετόχων της τελευταίας.
Τα νομικά επιχειρήματα των δύο πλευρών είναι δεδομένα. Από τη μία πλευρά η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει ότι η εκκαθάριση τελείωσε, με όποιον τρόπο κι αν έγινε αυτό, και επομένως όλα τα αγωγικά δικαιώματα των κατόχων μετοχών της Τράπεζας Ανατολής έχουν δήθεν χαθεί. Από την άλλη, η πλευρά των μετόχων υποστηρίζει ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα και για αυτό το λόγο δεν έχει ξεκινήσει καν να μετράει ο χρόνος παραγραφής. Για να αρχίσει να τρέχει η περίοδος παραγραφής, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.
Αν με οποιοδήποτε τρόπο οι μέτοχοι της Τράπεζας Ανατολής αποδείξουν ότι η εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα και παρατείνεται αυτόματα κάθε χρόνο, μέχρι η Εθνική Τράπεζα να ανακοινώσει επίσημα τη λήξη της, τότε θα είναι δεδομένο πως η πλευρά της τράπεζας θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και θα γίνει στόχος εκατοντάδων αγωγών. Για το λόγο αυτό, το θέμα της παραγραφής και το πότε ξεκινάει αυτή, είναι ουσιαστικό για την εξέλιξη και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση μιας ανώνυμης εταιρείας θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμενες υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και οι μέτοχοι της εταιρείας, σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας και να προστατέψουν τα συμφέροντα τους. Η νομοθεσία ήταν σαφής και ξεκάθαρη από το 1930, γιατί στα πρώτα χρόνια της εφαρμογής του νόμου “περί ανωνύμων εταιρειών”, πολλές εταιρείες εξαφανίζονταν χωρίς να υπάρχει λογοδοσία και οι μέτοχοι έχαναν τα λεφτά τους.
Σε πρόσφατη συνέντευξη είχε τεθεί το θέμα της παραγραφής στο δικηγόρο κ. Ιωάννη Καραμιχάλη και η ερώτηση ήταν “αν μπορεί η Εθνική Τράπεζα να υποστηρίξει ότι η αξίωση των μετόχων να αποζημιωθούν έχει παραγραφεί μετά από 80 χρόνια”.
Η απάντηση του ήταν αποστομωτική: “Η αξίωση των μετόχων δεν έχει παραγραφεί. Η παραγραφή έχει συγκεκριμένο χρόνο έναρξης και λήξης. Η λήξη της παραγραφής προβλέπεται στο νόμο και η ανώτερη μπορεί να φτάσει τα 20 έτη. Ωστόσο το ζήτημα είναι από πότε αρχίζουν να «τρέχουν» αυτά τα 20 έτη ή λιγότερα (ανάλογα με τη φύση της υπόθεσης). Στην προκειμένη περίπτωση η παραγραφή για τους μετόχους αρχίζει να τρέχει την επομένη ημέρα από τη λήξη της εκκαθάρισης. Το ζήτημα λοιπόν που πρέπει να διευκρινιστεί είναι αν έχει λήξει η εκκαθάριση ή όχι, κάτι για το οποίο είμαι κατηγορηματικός : Η εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί διότι δεν έγινε η δημοσίευση της περάτωσής της στο Φ.Ε.Κ. όπως επιβάλλετο τότε από το νόμο 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών. Σας το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η παραγραφή δεν έχει αρχίσει να τρέχει ακόμη διότι η εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί”.
Μάλιστα, στην ερώτηση “γιατί λέτε ότι η ειδική εκκαθάριση δεν τελείωσε ποτέ; Ήταν τόσο σημαντικές οι δημοσιεύσεις των ισολογισμών της εκκαθάρισης;” ο κ. Καραμιχάλης έγινε πιο συγκεκριμένος:
“Δεν το λέω εγώ, το προβλέπει ο νόμος αλλά και η σύμβαση συγχώνευσης την οποία υπέγραψε η Εθνική. Ο ισολογισμός εκκαθάρισης έπρεπε να δημοσιευθεί βάσει όρου της σύμβασης στον Αιγυπτιακό και Αθηναϊκό Τύπο κάτι που δεν έγινε, ενώ έπρεπε να δημοσιευθεί και στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με το νόμο περί ανωνύμων εταιριών κάτι που επίσης δεν έγινε. Η εκκαθάριση δεν μπορεί να έχει ολοκληρωθεί χωρίς τις απαραίτητες κατά το νόμο δημοσιεύσεις”.
Το έγγραφο-φωτιά που θα αποκαλύψουμε σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη του κ. Καραμιχάλη και σε αυτήν φαίνεται να συνηγόρησε και η ίδια η Εθνική Τράπεζα, όταν της τέθηκε από τους εκκαθαριστές το ερώτημα, αν η εκκαθάριση συνεχίζεται αυτόματα ή μήπως τερματίζεται μετά τη λήξη κάποιου χρονικού διαστήματος. Βλέπετε, οι εκκαθαριστές της Τράπεζας Ανατολής ήθελαν να γνωρίζουν αν θα έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες για τη νόμιμη συνέχιση της εκκαθάρισης επειδή δεν προλάβαιναν να την ολοκληρώσουν, όπως για παράδειγμα η δημοσίευση κάποιας γνωστοποίησης ή κάποιες άλλες διατυπώσεις.
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ;
Με όλα τα στοιχεία και τις αναλύσεις, που έχουμε παρουσιάσει ως σήμερα, έχουμε αποδείξει ότι η εκκαθάριση δεν μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, παρά μόνο στα όνειρα και τις ελπίδες των δικηγόρων της Εθνικής Τράπεζας.
Η μόνη ελπίδα της νομικής ομάδας της Εθνικής Τράπεζας θα ήταν να αποδείξει ότι η εκκαθάριση δεν παρατάθηκε μετά το 1936, αφού μπορεί να ξεκίνησε το 1933 ώς διετής, αλλά η παράταση της ήταν στην ανεξέλεγκτο κρίση της Εθνικής.
Η παράγραφος της σύμβασης συγχώνευσης των δύο τραπεζών που αφορά τη διάρκεια της εκκαθάρισης, όπως δημοσιεύτηκε στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών με αριθμό 301 της 31ης Δεκεμβρίου 1932.
Επομένως, το πολύ σημαντικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν η εκκαθάριση θα μπορούσε να παραταθεί αυτόματα ή αν έληξε λόγω μη επέκτασης της από την ΕΤΕ. Θα μπορούσε η Εθνική Τράπεζα να υποστηρίξει ότι η εκκαθάριση έληξε το 1936, γιατί μονομερώς δεν προχώρησε σε παράταση της;
Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε σε δικαστική υπόθεση ποινικού περιεχομένου κατά της ΕΤΕ, που κατόρθωσε να χάσει ο άφραγκος επενδυτής Αρτέμιος Σώρρας, ο οποίος εξακολουθεί με τις ανακρίβειες που εκστομίζει για αυτή την υπόθεση και τα συνεχόμενα λάθη του, να αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία της τράπεζας για να υποβαθμίσει το θέμα.
Στο σημείο αυτό, την απάντηση έρχεται να δώσει το Δικαστικό Τμήμα της Εθνικής Τράπεζας το 1935, σε απαντητική επιστολή του προς την Υπηρεσία Συγχωνεύσεως της Τράπεζας Ανατολής. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η νομική υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας ενημερώνει τους εκκαθαριστές ότι η παράταση της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες διατυπώσεις, γιατί σύμφωνα με τη γνώμη της είναι μια εκκαθάριση που δεν ακολουθεί τις διατάξεις του νόμου “Περί ανωνύμων εταιρειών” και η σύμβαση συγχώνευσης επιτρέπει τη συνέχιση της εκκαθάρισης μέχρι την ολοκλήρωση της.
Η άποψη της νομικής υπηρεσίας της Εθνικής Τράπεζας ότι για την παράταση της εκκαθάρισης δεν απαιτείται οποιαδήποτε διατύπωση, κατά συνέπεια η εκκαθάριση επεκτείνεται αυτόματα.
Είναι τόσο τραγικά υπεροπτική η θέση των δικηγόρων της Εθνικής Τράπεζας από το 1932 μέχρι σήμερα, που στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρουν ότι οι μέτοχοι θα συνειδητοποιήσουν ότι η εκκαθάριση συνεχίζεται, από τη δημοσιεύση των εξαμηνιαίων καταστάσεων λογιστικού της εκκαθάρισης. Τις εξαμηνίες καταστάσεις όμως δεν τις δημοσίευαν κάθε έξι μήνες, ενώ δεν υπάρχει δημοσίευση σε Ελληνική εφημερίδα για αρκετά εξάμηνα, ούτε καν για το δεύτερο εξάμηνο του 1936.
Ωστόσο, αυτο που προκύπτει από τη συγκεκριμένη επιστολή του νομικού τμήματος της Εθνικής Τράπεζας είναι ότι η εκκαθάριση θα συνεχιζόταν μέχρι η Εθνική Τράπεζα να την ολοκληρώσει. Και αν η συνέχιση της εκκαθάρισης δεν απαιτούσε κάποιες διατυπώσεις, η λήξη της εκκαθάρισης σίγουρα απαιτούσε μια σειρά από ενέργειες και δημοσιεύσεις που δεν έγιναν ποτέ. Κατά συνέπεια, ακόμη και η Εθνική Τράπεζα παραδέχεται ετεροχρονισμένα ότι η εκκαθάριση δεν θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί, αντίθετα με όσα υποστηρίζει η ίδια τράπεζα σήμερα!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε αποκαλύψει διάφορες πτυχές της υπόθεσης, αποδεικνύοντας τόσο την υποχρέωση δημοσιεύσεων για οποιαδήποτε λήξη της εκκαθάρισης (ακόμη και μη σύννομης), σύμφωνα με τη νομοθεσία της εποχής και με σύμβαση συγχώνευσης, με την οποία η Τράπεζα Ανατολής απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα.
Έχουμε δείξει λοιπόν ότι:
- 1. Οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής συνέχισαν να διακινούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μετά την υποτιθέμενη ακύρωση τους http://banquedorient.org/web/?p=1359
- 2. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ενημερωθεί ποτέ για τη λήξη της εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής http://banquedorient.org/web/?p=1603
- 3. Οι μέτοχοι της Τράπεζας Ανατολής και οι Έλληνες της Αιγύπτου δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τη λήξη της ειδικής εκκαθάρισης, παρά τα όσα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα http://banquedorient.org/web/?p=1993
- 4. Ο νόμος Σβώλου 18/1944 δεν επηρέασε τις αξιώσεις των κατόχων μετοχών της Τράπεζας Ανατολής. Αντίθετα έχει επηρεάσει τις δραχμικές οφειλές της εκκαθάρισης προς την Εθνική Τράπεζα, αφήνοντας ανεπηρέαστη την περιουσία της υπό εκκαθάριση τράπεζας σε ακίνητα, συνάλλαγμα και μη δραχμικές αξίεςhttp://banquedorient.org/web/?p=2361
- 5. Η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να εμφανίσει το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με δημοσιευμένο τον Ισολογισμό Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής, κάτι που δεν μπορεί να κάνει γιατί δεν υπάρχει! Εδώ δεν μπορεί να εμφανίσει καν μια δημοσίευση ισολογισμού εκκαθάρισης σε εφημερίδα της καταστατικής έδρας της Τράπεζας Ανατολής (Αθήνα), αφού αμέλησε να κάνει ακόμη αι αυτό http://banquedorient.org/web/?p=2553
- 6. Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθου δείξαμε ότι είναι υποχρεωτική η δημοσίευση του ισολογισμού εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής σε ΦΕΚ, σύμφωνα και με τον αναγκαστικό νόμο 325/1936 http://banquedorient.org/web/?p=2730
- 7. Πολλά χρόνια μετά το υποτιθέμενο τέλος της εκκαθάρισης, που ακόμη υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα ότι έγινε το 1936, οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής σφραγίζονταν και από διεθνή χρηματιστήρια http://banquedorient.org/web/?p=2911
- 8. Επεκτείνοντας το προηγούμενο άρθρο, κάναμε ένα αφιέρωμα σε διάφορες σφραγίδες που τέθηκαν από χρηματιστήρια και επίσημους φορείς πάνω σε μετοχές της Τράπεζας Ανατολής, δεκαετίες μετά τη συγχώνευση της http://banquedorient.org/web/?p=2977
- 9. Η ίδια η Εθνική Τράπεζα έχει παραδεχθεί σε επίσημα έγγραφα της ότι μετέφερε χρήματα της εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής απευθείας στο ενεργητικό της, κατά παράβαση της σύμβασης συγχώνευσης http://banquedorient.org/web/?p=3128
- 10. Τα ίδια τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Ανατολής, που αποφάσισε τη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα, καταρρίπτουν τον ισχυρισμό της ΕΤΕ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσχυσε διάταξη ειδικού νόμου που εξαιρούσε την εκκαθάριση αυτή από τις διατάξεις του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών (ν 2190/1920), λες και μπορούσε μια σύμβαση να υπερισχύσει της νομοθεσίας http://banquedorient.org/web/?p=3202
- 11. Η Εθνική Τράπεζα, σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας, αποδέχθηκε πρόσφατα ότι ουδέποτε δημοσίευσε Ισολογισμό Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής http://banquedorient.org/web/?p=3226
- 12. Τα υποκαταστήματα της πρώην Τράπεζας Ανατολής συνέχισαν να προβαίνουν σε λογιστικές κινήσεις, συμφωνίες και ρευστοποιήσεις που είχαν να κάνουν με μη μεταβιβασμένες απαιτήσεις της εκκαθάρισης και μετά την υποτιθέμενη λήξη της http://banquedorient.org/web/?p=3365
- 13 Ανάμεσα στα έγγραφα που η ΕΤΕ έχει κατορθώσει να “χάσει”, παρά το γεγονός ότι διατηρεί ένα τεράστιο ιστορικό αρχείο, είναι και η πρωτότυπη σύμβαση συγχώνευσης. Μαζί με την ΕΤΕ την έχασε και η συμβολαιογράφος.. Η ΕΤΕ λοιπόν για 80 χρόνια προβαίνει σε νομικές ενέργειες χωρίς να διαθέτει τη σύμβαση εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής, χρησιμοποιώντας ένα ΦΕΚ με εμφανείς ελλείψεις και παραλήψεις. http://banquedorient.org/web/?p=3547
- 14. Στην απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας εμφάνισε μια λογιστική καστάσταση, δήθεν δημοσιευμένη στο εξωτερικό, βαφτίζοντας την “Ισολογισμό Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής”. Φυσικά, η κατάσταση αυτή δεν έχει σχέση με “Ισολογισμό εκκαθάρισης”. Ήταν τέτοια η “σιγουριά” των δικηγόρων της ΕΤΕ, που μέχρι σήμερα δεν έχουν κατορθώσει να ικανοποιήσουν τις πολλαπλές αιτήσεις των μετόχων να προσκομίσουν το συγκεκριμένο έγγραφο επικυρωμένο για τη γνησιότητα του. Ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες ο “Ισολογισμός” κατατέθηκε στα γαλλικά, αμετάφραστος και αθεώρητος! http://banquedorient.org/web/?p=3618
- 15. Η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής έληξε στο τέλος του 1936. Ο απολογισμός της Εθνικής Τράπεζας για το έτος 1936 δεν συμφωνεί με αυτό, αφού η ιδιαίτερα αναλυτική έκθεση του Διοικητή της δεν περιέχει καν μνεία λήξης της εκκαθάρισης. Αντίθετα, αναφέρει την εξαγορά χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Ανατολής ύψους 48 εκατομμυρίων δραχμών, που είχε να κάνει με Εθνικά Δάνεια και μετοχές τραπεζών και εταιρειών. Τη λήξη ξεχάσανε; http://banquedorient.org/web/?p=3631
- 16. Η ίδια η Εθνική Τράπεζα, μετά την υποτιθέμενη ακύρωση των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, διέταξε την πώληση μετοχών της Τράπεζας Ανατολής στο Χρηματιστήριο του Καϊρου! http://banquedorient.org/web/?p=3693
- 17. Στα χέρια της ΕΤΕ σήμερα βρίσκονται μετοχές, που το 1951 ονομαστικοποιήθηκαν υπέρ γαλλικής τράπεζας στην οποία ανήκαν. Κάποια στιγμή από το 1951 έως σήμερα, η Εθνική Τράπεζα με αδιευκρίνιστο τρόπο απέκτησε τις μετοχές αυτές, τρόπο που αρνείται να αποκαλύψει έως αυτή τη στιγμή. Μήπως τις πλήρωσε ή τις αντάλλαξε με άλλες μετοχές; (προσοχή, θα έχουμε συνέχεια στο άρθρο αυτό) http://banquedorient.org/web/?p=3791
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Τόσο η σύμβαση συγχώνευσης, όσο και η νομοθεσία από το 1932 έως σήμερα, δεν επιβάλουν μέγιστο χρόνο ισχύος της σύμβασης ή της εκκαθάρισης. Από τη στιγμή που η ίδια η Εθνικη Τράπεζα παραδέχεται ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής δεν μπορεί να λήξει από μόνη της, αλλά συνεχίζεται επ’ αόριστο, είναι σαφές ότι θα πρέπει η Εθνική Τράπεζα να αποδείξει με ποιόν τρόπο και πότε ολοκλήρωσε τις συμβατικές και νομικές της υποχρεώσεις, που ισοδυναμούσαν με τη λήξη της εκκαθάρισης.
Διαφορετικά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των διοικούντων της τράπεζας, που σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο κατόρθωσαν γενεές διοικούντων να κρύψουν κάτω από το “χαλάκι”. Μήπως λοιπόν κάποιοι στην Αιόλου έχουν αξιολογήσει λανθασμένα την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής, έχοντας “επενδύσει” στις παλαβομάρες γνωστού μαϊντανού και “ου γαρ οίδασι τι ποιούσι”;
Θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό οι διεθνείς επιπτώσεις από το σκάνδαλο της Τράπεζας Ανατολής να αφήσουν τα σημάδια τους πάνω στο κουφάρι της Εθνικής Τράπεζας, λόγω της υπεροψίας της μεγάλης αυτής τράπεζας και των πολλαπλών κινήσεων, στις οποίες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι κάτοχοι των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής σε διεθνείς οργανισμούς και που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Αναρτήθηκε από
Pressing News
On
1 Ιουλ 2014
Ετικέτες
ΑΡΘΡΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Translate- Mετάφραση
Επικοινωνία
Ο Καιρός στην πόλη
Για να μην ξεχνάς τους φίλους και τους γνωστούς
Οι 10 πιο δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας
Συνολικές προβολές σελίδας
Αναγνώστες
Τα πρωτοσέλιδα των Πολιτικών εφημερίδων
Τα πρωτοσέλιδα του Τοπικού τύπου
Φιλικά ιστολόγια
Η Επικαιρότητα on line με τίτλους
Powered by Blogger Tips
Κατηγορίες Αναρτήσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(1)
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(21)
ΑΜΕΑ (Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες)
(8)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
(286)
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
(163)
ΑΝΘΟΥΣΑ
(473)
ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(3)
ΑΡΘΡΑ
(539)
ΑΤΤΙΚΗ
(35)
ΓΕΡΑΚΑΣ
(494)
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(418)
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(69)
ΔΙΕΘΝEIΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(195)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(3407)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ
(27)
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ
(1)
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
(72)
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
(26)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(10)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
(5)
ΚΑΤΟΧΗ
(93)
ΚΕΡΑΤΕΑ
(46)
ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ
(9)
ΟΡΩΠΟΣ
(1)
ΠΑΙΔΕΙΑ
(276)
ΠΑΛΛΗΝΗ
(601)
ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
(6)
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
(33)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
(185)
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
(6)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
(159)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
(185)
ΣΠΑΤΑ
(3)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
(10)
ΤΩΡΑ
(137)
ΦΑΚΕΛΟΙ
(61)
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ
(24)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
(3)
Ωρωπός
(2)
Blog-αρίσματα
(22)
Special Olympics
(2)
video
(44)
Αναρτήσεις
Από το Blogger.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.