Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Οδυσσέα Χατζόπουλο

Φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν σήμερα, στις 16:30 τον εκδότη Οδυσσέα Χατζόπουλο που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή. Τις τελευταίες ημέρες ο εκδότης του Κάκτου νοσηλευόταν σε ιατρικό Κέντρο.
Συγκινημένος ο εκδοτικός κόσμος πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Οδυσσέα Χατζόπουλου.

Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος ίδρυσε τον οίκο «Κάκτος» το 1975. Ο εκδοτικός του οίκος ταυτίστηκε με τις μεταφράσεις της αρχαιοελληνικής γραμματείας, ενώ εξέδωσε πολλούς τίτλους ακαδημαϊκών κειμένων, από λογοτεχνία μέχρι φιλοσοφία.
Όπως θυμάται χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και στιχουργός, Λευτέρης Παπαδόπουλος, φίλος του από τα γυμνασιακά χρόνια, «ο Χατζόπουλος ξεκίνησε να κάνει εκδόσεις με μηδέν κεφάλαιο, περίπου με 8000 δραχμές και με τη βοήθεια δημοσιογράφων καθώς τότε συστεγαζόταν με την εφημερίδα «Ελεθεροτυπία», και χωρίς στην ουσία να έχει ποτέ ιδιαίτερο κέρδος».
Η κηδεία του Οδυσσέα Χατζόπουλου θα γίνει στο Γ΄Νεκροταφείο Αθηνών.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.