Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί και ανακρίνεται για αθέμιτη άσκηση επιρροής

- Υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
- Κρατείται στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς
- Ανακρίνεται για το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής
- Ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να είχε ενημερωθεί παράνομα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

- Εξετάζεται αν προσπάθησε να πάρει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό σχετικά με έρευνα για το πρόσωπό του, με αντάλλαγμα υψηλό αξίωμα
- Βάσει νόμου μπορούν να τον κρατήσουν ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί Μπουρλότο στα σχέδια του Νικολά Σαρκοζί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017 βάζει η κράτησή του για το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πήγε, νωρίς το πρωί της Τρίτης, στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, αλλά δεν ήξερε τι τον... περίμενε!
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε στις 08.00 (τοπική ώρα) στην έδρα της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, έξω από το Παρίσι.
Λίγη ώρα μετά, ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση για να ανακριθεί!
Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας τίθεται υπό κράτηση
Η κράτηση Σαρκοζί έρχεται ενώ αναμενόταν η ανακοίνωση ότι ο "Σαρκό" επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, αξιωματική αντιπολίτευση).
Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.
Και ο συνήγορός του Τιερί Ερζόγκ ετέθη χθες υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.
Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.