Δες σε ποιες χώρες του κόσμου δεν μπορείς να ζήσεις σαν παιδί

Η Συρία, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτέλεσαν το 2013 μερικές από τις πιο επικίνδυνες χώρες όσον αφορά τα παιδιά. Ραγδαία είναι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ, ενώ αυξάνεται ο ρυθμός στρατολόγησης παιδιών σε χώρες όπου μαίνονται συγκρούσεις.
Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε ο ΟΗΕ σχετικά με παιδιά που βρίσκονται εν μέσω ενόπλων συγκρούσεων για το έτος 2013, πολλές κυβερνήσεις και κρατικοί φορείς διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών, όπως η στρατολόγησή τους ως στρατιώτες, οι δολοφονίες, ακρωτηριασμοί καθώς και η σεξουαλική κακοποίηση.

Η Λέιλα Ζερούγκι, ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Ιράκ έχει γίνει «εξαιρετικά ασταθής και επικίνδυνη», ιδιαίτερα μετά την εξέγερση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Η Ζερούγκι προειδοποίησε ότι το Ιράκ βρίσκεται στο «χείλος της καταστροφής», σημειώνοντας ότι το 2013 ο αριθμός των θυμάτων ήταν ιδιαίτερα υψηλός, με 248 παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει απαγάγει τουλάχιστον 220 κορίτσια από τη Νιγηρία, θεωρείται ότι έχει διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος παιδιών το περασμένο έτος.
Η Συρία συνεχίζει να αποτελεί επικίνδυνο μέρος για τα παιδιά, καθώς τα επεισόδια βίας έχουν φτάσει σε «πρωτοφανή επίπεδα», δήλωσε η Ζερούγκι.
Στο Νότιο Σουδάν, οι εμφύλιες διαμάχες που ξέσπασαν στα μέσα του Δεκεμβρίου έχουν εξαλείψει κάθε πρόοδο που σημειώθηκε από το 2011, οπότε και η χώρα απέκτησε ανεξαρτησία.
Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η συστηματική στρατολόγηση ανηλίκων και η χρήση τους ως στρατιώτες συνεχίζεται, με τους υπεύθυνους να απολαμβάνουν πλήρη ατιμωρησία, αναφέρεται στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.