Ο Νότης Μαριάς έθεσε στην Ευρωβουλή το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Μιλώντας σήμερα το απόγευμα, 14/7/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς έθεσε πλέον και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σκοπός του Νότη Μαριά ήταν αφενός μεν να ενημερώσει τους 730 ευρωβουλευτές των υπολοίπων 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου να τους ζητήσει να υποστηρίξουν τις ελληνικές προσπάθειες προκειμένου η Γερμανία να αναγκαστεί άμεσα να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ πλέον τόκων.

Η πρωτοβουλία αυτή του Νότη Μαριά έρχεται σε συνέχεια σχετικής του προεκλογικής δέσμευσης να θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή. 


Ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων επισήμανε ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα προέρχονται κυρίως:

1. Από τις πολεμικές επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων το 1946 ύψους 108 δισ. ευρώ πλέον τόκων.
2. Από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ύψους 54 δισ. ευρώ πλέον τόκων.
3. Από τις οφειλές της Γερμανίας για την αποζημίωση των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που προκάλεσαν οι θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής σε εκατοντάδες μαρτυρικές πόλεις όπως είναι το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, η Βιάννος και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.